Ad Code

Responsive Advertisement

La cultura popular «sempre són els mateixos», critica un senyor tot veient una cercavila, cervesa en mà


Ernest Penques fa 30 anys que realitza el mateix comentari malgrat assegurar no haver-se implicat en cap entitat precisament «perquè sempre són els mateixos»


Com a bon vilanoví l'Ernest Penques sortirà avui també a veure de nou les cercaviles de la Festa Major. Comprarà una cervesa a la barra de la Festa Major, tot queixant-se del preu, i s'esperarà en algun carrer amb ombreta on hi corri un xic d'aire. Des d'allí esperarà l'arribada de la cercavila.

Un cop passi el motorista de la policia local començarà a repetir per la gent que té al voltant, tan si està sol com acompanyat de coneguts i amics, que «la cultura popular sempre són els mateixos».

És un mantra que repeteix des de que té ús de raó, perquè reconeix que a ell li hagués agradat portar la Mulassa cabreta, però que els seus pares no el van inscriure perquè «sempre són els mateixos».

Més endavant, amb el pas de les Festes Majors, mentre anava creixent física i mentalment, reconeix que li hagués agradat ser tabaler del Drac de la Geltrú, gitano, diable... i ara està fixat en la Moixiganga de la Geltrú. Tanmateix també reconeix que implicar-se en una entitat que vetlli per la recuperació i la conservació de la cultura popular és excessiu però que tampoc ho ha fet perquè «sempre són els mateixos».

Si us el trobeu desitgeu-li bona festa major.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris