Ad Code

Responsive Advertisement

Per què està tan moreno el Gegant de la Porra? Com s'ho ha fet?

El color de la pell del Gegant de la Porra de Vilanova i la Geltrú


En motiu del 75è aniversari de la seva recuperació el gegant gros ha aparegut amb un bronzejat espectacular


A part de la vestimenta, dos són els canvis evidents que ha tingut el gegant gros. Un és que la porra, la seva típica porra, ha deixat de ser únicament una arma de contusió, per ser també una arma de tall. #LaPorraNoEsToca I l'altre és que el seu bronzejat ha augmentat notablement de tonalitat amb els anys.

El gegant de la porra, que té una impressionant alçada de 4 metres i 75 centímetres, ja destacava d'entre  la multitud, però ara és encara més inconfusible amb la seva pell daurada. I degut a això, algunes veus del poble ja li han trobat semblances amb el cambrer de 'Vacaciones en el mar' o amb en Magnum.




A què és degut el bronzejat del gegant?

Consultats diversos experts en folklore i cultura popular, que a Vilanova i la Geltrú n'hi han molts, apuntarien a dues hipòtesis no excloents:

La primera és que la gira de cercaviles del gegant moreno enguany ha sigut major que la mitjana. Altres anys tenia aquesta morenor a partir de la cercavila de sortida d'ofici, però ja que la següent cercavila a la que ballava era la del Vot del Poble, al ser fosc ja no se li notava el bronzejat.

L'altre és degut al canvi climàtic, el que seria l'escalfament global del planeta, barrejat amb la seva alçada. Hom sap que el Sol de la muntanya és més perillós degut a l'altitud respecte el nivell del mar. Els gegants grossos serien víctimes d'aquest fenomen degut a la seva alçada malgrat a ballar arran de costa.


Encara que alguns podrien preocupar-se pels possibles efectes secundaris d'aquest bronzejat tan intens, els geganters no mostra senyals d'inquietud ja que asseguren untar-lo amb crema solar factor 50 abans de cada cercavila.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris