El Sostre de Foc expulsat del centre de Vilanova


L'any que ve es celebrarà al Parc de la Torre d'Enveja i costarà 15 euros per persona


El Sostre de Foc del Correfoc de Vilanova i la Geltrú se celebrarà al Parc de la Torre d'Enveja i abandonarà la històrica i cèntrica plaça de la Vila per complir la normativa de protecció civil. Tot i que els organitzadors van alertar ahir del canvi que suposarà si els obliguen a canviar de lloc, a nivell intern estan valorant aquest canvi d'emplaçament en vàries reunions que han mantingut amb l'ajuntament.

Els impulsors del Correfoc es van mostrar tristos perquè asseguren que "es perd l'esperit del Sostre de Foc", però també valoren que amb el canvi d'emplaçament hi podran participar més persones i més colles de foc, i al mateix temps si fan pagar entrada podran sufragar part de la despesa de l'organització. Mentre calculen el cost que ha de tenir el taquillatge han lamentat una “falta de valentia” per part de l'Ajuntament.


#ELCORREFOCNOESTOCA

Una campanya a la web dels Diables de Vilanova vol "salvar" el Correfoc al centre e la ciutat i se suma així a les peticions per mantenir el sostre de foc aquest any per últim cop al centre urbà. La campanya va dirigida a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i en menys de 12 hores ja s'acosta a les 1.500 signatures. 

La campanya demana que "l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú permeti que el Sostre de Foc  tingui lloc a la plaça de la Vila sense la limitació de 85 graus centígrads" i que "es permeti un màxim de 95 graus donat que es tracta d'un acte de cultura popular, un dels importants del programa de festa major amb accés lliure i obert a tothom". La campanya reclama que "no podem permetre que Vilanova perdi un acte tan bo com aquest en tots els sentits... A aquest pas no farem més que perdre activitats culturals i per tant riquesa popular".

Representants municipals i de l'organització del Correfoc es van reunir ahir dimarts per intentar desbloquejar la situació i buscar una solució que permeti celebrar el Sostre de Foc. Ambdues parts han emplaçat els respectius serveis jurídics a analitzar detalladament totes les possibilitats i intentar trobar un punt d'acord, segons ha informat el govern local.

Enllaços:
 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris