Un Jurassic Parc a Vilanova i la Geltrú

L'ajuntament habilitarà l'Ortoll com a reserva folklòrica de dracs i diables.

Reserva natural de dracs i diables a Vilanova i la Geltrú


Vilanova i la Geltrú, 25 de juliol de 2023 - En un esdeveniment històric per a la conservació de la biodiversitat, les autoritats locals i organitzacions culturals anunciaran avui la creació d'una Reserva Natural Folklòrica al mig de la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

La notícia ha generat un entusiasme generalitzat entre els ciutadans, ja que aquesta iniciativa és la primera en el seu tipus a tot el món. La nova reserva cultural, coneguda com a "Vilanova i la Geltrú Folkloric Park", abastarà un àrea de més de 50 hectàrees que serà hàbitat per diverses espècies folklòriques en risc d'exclussió per la Protecció Civil Local.

El projecte, fruit de l'esforç col·lectiu entre el nou govern local, organitzacions culturals i experts en folklore, com en Juanjo del PSC, té com a objectiu preservar i protegir la fauna folklòrica catalana i proporcionar una oportunitat única per al públic per connectar amb la cultura i aprendre sobre aquestes espècies úniques.


El Porquet de Sant Antoni a la Reserva Folklòrica de Vilanova i la Geltrú


En aquesta reserva cultural, es podrà veure de prop bèsties de foc com dracs, cuques feres, porquets, carpes i porrons, i moltes altres espècies de diables fascinants. Les àrees de la reserva s'estructuraran per a proporcionar l'hàbitat més adequat per a cada espècie i s'implementaran tecnologies de punta per garantir el benestar i la seguretat de les figures i colles de foc.

En un primer moment obrirà amb les espècies locals, on hi aniran a viure demà mateix el Drac de Vilanova, els Dracs de la Geltrú, la Carpa i el Porró (els antics també), el Porquet de Sant Antoni, i els Diables de Vilanova, els diables de la Collada, les Diablesses de la Geltrú, els Tronats de Mar i el Ball d'Enveja. Però en breu hi passaran a viure també la nova Víbria de Sant Joan i el Drac de Ribes


Ball de diables de Vilanova i la Geltrú a l'Ortoll


La creació del "Vilanova i la Geltrú Folkloric Park" també tindrà un impacte positiu en el turisme local, atret per l'oportunitat d'experiències úniques i educatives. A més del safari en si, es preveuen activitats i tallers educatius per a nens i adults per a fomentar la sensibilització cultural i la importància de la conservació del folklore.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú ha expressat la seva emoció pel projecte: «Aquesta reserva cultural representa un gran pas cap a la protecció de la nostra biodiversitat i un espai excepcional per a l'aprenentatge i la preservació de les espècies folklòriques vilanovines i catalanes. Estem segurs que aquesta iniciativa serà un èxit, i estem compromesos a assegurar la seva sostenibilitat i continuïtat per a les generacions futures

Amb la creació d'aquesta reserva natural en un entorn urbà, Vilanova i la Geltrú demostrarà que és possible conciliar la vida urbana amb la celebració de Festes Majors, i més concretament de correfocs.

El "Vilanova i la Geltrú Folkloric Park" està programat per obrir les seves portes al públic aquest mateix divendres dia 28 de juliol, amb la celebració del primer correfoc, i els ciutadans i visitants esperen amb entusiasme poder experimentar l'emoció de viure la Festa Major enmig de la seva pròpia ciutat.


Avui a les 19h a la plaça de les Neus es donarà a conèixer oficialment l'obertura del "Vilanova i la Geltrú Folkloric Park".



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris