Ad Code

Responsive Advertisement

El bassal d'aigua del carrer Unió rep la 6a bandera blava de Vilanova

Els tolls del carrer Havana i de la carretera General reben el reconeixement de reserva de la biosfera


Bandera Blava pel bassal del Carrer Unió de Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú ha recuperat aquest any la bandera blava per la platja del Far, i ha obtingut la primera pel bassal ubicat al carrer Unió cantonada amb el carrer de Sitges. Des de finals de juny onegen els distintius que reconeixen la qualitat a les platges de l'Ibersol, Sant Gervasi, Adarró, Ribes Roges, el Far de Sant Cristòfol i el toll del costat de la màquina de Zona Blava del carrer Unió. A més, i en reconeixement de la sostenibilitat, tots els bassals de la carretera general ha sigut reconeguts com a reserva de biosfera i tenen també el distintiu Biosphere.


Vilanova ha rebut aquest 2023 sis Banderes Blaves, un distintiu que valora la seva qualitat del bany en àmbits com la gestió ambiental o els seus serveis. 


L'alcalde de la ciutat, Juan Luís Ruiz, es mostra orgullós d'aquestes i aposta pels bassals com un dels valors destacats de la ciutat. "Sense cap mena de dubte els bassals són un dels grans actius que tenim i que volem promocionar dins d'aquesta nova etapa" diu Ruiz, "és important que els nostres tolls estiguin preparats per donar un servei de qualitat a les persones que ens visiten"


Bassal del carrer Havana cantonada amb la rambla Nova

Les banderes blaves són un distintiu que atorga l'organisme internacional ADEAC (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor) per tal de certificar tant la qualitat ambiental com els serveis que ofereixen. El programa del Compromís per la sostenibilitat Biosphere, per la seva banda, certifica les bones pràctiques del turisme sostenible, alineades amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.


Bassal del carrer Unió cantonada amb avinguda Josep Tomàs Ventosa

Les reserves de la biosfera són espais marins o terrestres representatius de la diversitat d'hàbitats del planeta. A diferència dels parcs nacionals, les reserves de la biosfera no estan protegides de manera exclusiva, per la qual cosa poden acollir comunitats que desenvolupin activitats econòmiques sostenibles i no posin en perill l'equilibri ecològic de l'entorn.


Bassal del carrer Matanzas cantonada amb l'avinguda Jaume Balmes

D'aquesta manera, les reserves de la biosfera uneixen la conservació de la natura juntament amb el desenvolupament econòmic humà, servint d'exemples vius del desenvolupament sostenible.


Ara aquest no recordo d'on és...





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris