Ad Code

Responsive Advertisement

L'Economat tancarà perquè la gent ja no pot anar a buscar els aliments en els seus Mercedes o Audis

La pacificació del trànsit al centre de Vilanova i la Geltrú ha provocat que les persones usuàries del banc d'aliments hagin deixat d'anar-hi.

Els contenidors d'escombraries propers al recurs ja no queden desbordats de pots de llegum que els usuaris llencen.




Fa sis mesos que Vilanova viu sacsejada per la implantació del 'Pla de Pacificació del centre' que ha canviat el sentit de circulació a 40 carrers. La mesura imposada sense consens per l'ajuntament ha reduït notòriament la circulació de vehicles de pas pels carrers del centre; sobretot degut a la impossibilitat de travessar la Rambla Principal.


Precisament la prohibició de travessar la Rambla, entre la plaça de les Neus i la carretera, a tots els vehicles motoritzats, ha afectat a les persones que van a buscar aliments a l'Economat. Aquest servei de l'Ajuntament i Càritas, que atén a més de 1.000 famílies l'any (dades del 2021), ha vist com s'anava reduint paulatinament el nombre de persones que anaven a buscar els aliments després de la prohibició de la circulació de cotxes.


Ja no veiem Mercedes ni SUVs aparcats damunt la vorera, lamenta un voluntari.


Des de mitjans de gener les persones usuàries ja no poden recollir el seu lot en cotxe, ni esperar-se a l'entrada fumant Malrboro mentre juguen amb els seus mòbils d'alta gamma. I la majoria no hi van a peu, perquè se'ls fan malbé les seves vambes Nike o Adidas; i és per aquest motiu que els responsables municipals no veuen viable la continuïtat d'aquest projecte tal i com estava plantejat fins al moment. 


Alternatives a l'Economat

S'estan barallant diferents alternatives al tancament de l'Economat. De moment, les opcions que tenen més pes és la creació d'un Economauto al Parc Comercial Vilanova. Un lloc on poder recollir la comanda d'aliments en cotxe, prèvia derivació de Serveis Socials i validació de la persona usuària a través d'un iphone.

La campanya llet x revistes a la inversa seria una segona opció. Els veïns de la ciutat que portessin revistes a les biblioteques municipals se'ls obsequiaria amb productes làctics o macarrons, segons la tipologia i estat de la revista lliurada.

La última opció que s'ha posat damunt la taula és que l'Economat entri a la plataforma just-eat, i que els voluntaris reparteixin les comandes en bicicleta.



Els contenidors d'escombraries propers al recurs ja no queden desbordats de pots de llegum que els usuaris llencen.

Una imatge significativa de la disminució de persones ateses a l'Economat, arran de no poder anar a buscar els aliments en Mercedes o SUV's, és la desaparició dels pots de cigrons i llenties de les escombraries properes.

Hom sap que els contenidors propers a qualsevol punt de recollida d'aliments estan plens de menjar que llencen les persones que van a buscar els aliments. Fins i tot s'ha donat el cas, documentat per algun diari aporofòfic de prestigi, de persones que van a buscar el lot d'aliments només per poder-lo tirar a la primera brossa que troben. 

En aquest cas, els contenidors del carrer vapor ja estan completament buits des de fa setmanes i l'Administració s'està plantejant reubicar-los en algun lloc proper al Centre Cívic de la Geltrú. La intenció és que puguin ser d'utilitat per les persones que van a buscar un àpat calent de l'Associació Alè i vulguin llençar-lo directament.




Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Doncs poca necesitat tenen aquestes persones si no poden anar caminant.

    ResponElimina
  2. Dan ayuda a personas qu no necesitqn porque si tienen dinero para pagar el Audi Mercedes etc .. supongo que para comida también

    ResponElimina