Ad Code

Responsive Advertisement

Olga Arnau promet un nou esclafit

«Situacions desesperades requereixen mesures desesperades» declara l'alcaldessa.

Olga Arnau promet pluges per Vilanova i la Geltrú


La situació de sequera que afecta tot el país ens deixa un estiu incert, i un negre últim trimestre d'aquest 2023. Però a una setmana d'entrar en campanya per les eleccions municipals, l'alcaldessa ha promès pluges a la capital del Garraf.


Fins que Esquerra no va tenir l'alcaldia de Vilanova ningú sabia què era un esclafit.


Un esclafit és un fenomen meteorològic produït per una columna d'aire en ràpid descens que després de fer impacte a la superfície s'estén en totes les direccions i genera vents molt forts.

A Vilanova en tenim consciència des de l'agost de 2019 quan, un cop lliurada l'alcaldia a Esquerra Republicana, sumat a una renovació del Vot de Poble fora de termini, forts aiguats van caure sobre la costa vilanovina.


Trams i Lloms


La matinada del 12 d'agost de 2019 Catalunya va viure un episodi de tempestes i aiguats que van afectar amb intensitat diverses localitats de la costa. Un dels fenòmens més violents es va viure a Vilanova i la Geltrú, on un gran esclafit va provocar nombroses destrosses, sobretot a la zona del passeig i del port de la ciutat, deixant un paisatge desolador l'endemà. La tempesta va deixar precipitacions de l'ordre de boi 50 litres per metre quadrat.


Vilanova mereix un nou esclafit

El passat 6 de març la Generalitat de Catalunya va declarar l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica a diversos municipis, entre els quals hi ha Vilanova i la Geltrú, qui ja ha començat a aplicar diferents mesures per fer-ne front. Una de les accions més immediates ha estat l’ajust de la pressió mínima, però se'n preveuen de més contundents fins a l'arribada de l'època de pluges.

Per revertir aquesta situació, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha anunciat que provocarà un esclafit humit local i controlat.



Si torna a guanyar les eleccions, aquesta festa major es coordinarà amb els gegants i els diables per alentir la cercavila del Vot del Poble i així assegurar-ne la renovació passada les 12 de la nit. D'aquesta manera pretén reproduir les mateixes condicions que fa 4 anys per provocar pluges i esclafits.


«Sóc la solució contra la sequera» ha manifestat l'alcaldessa

 

«Si l'alcaldia torna a ser republicana tenim més possibilitats de pluja» explica Olga Arnau. «A més a més jugarem amb l'experiència de la colla gegantera i del Ball de Diables per evitar la renovació del Vot del Poble el dia 5». Amb aquests dos condicionants l'actual alcaldessa de la ciutat confia en que Vilanova tingui pluges generoses i que torni a ser la ciutat verda que era «abans de la cimentació de places i carrers dels governs anteriors». "Vilanova podria ser la Irlanda catalana. Nosaltres ho podem aconseguir. Va de ser útils», conclou.


Olga Arnau, alcaldable per ERC a l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, promet pluges per tothom


Eleccions municipals 2023 a Vilanova i la Geltrú



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris