Ad Code

Responsive Advertisement

Vilanova tindrà dos patrons més per poder fer sortir tot el bestiari festiu que té

Després d'estrenar el Porquet de Sant Antoni, dissabte es presenta el projecte de la Víbria de Sant Joan


La nova víbria de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú



Durant els últims anys el baby boom de bestiari festiu a la ciutat segueix a bon ritme, va començar el drac de Vilanova infantil, l'àliga de Vilanova (la Milana), els corriols de foc, el porquet de Sant Antoni... i ara arriba la Víbria de Sant Joan.



La procreació folklòrica de Vilanova i la Geltrú no té aturador, però des de les altes esferes culturals de la ciutat es veu perillar la festa tal i com la coneixem fins ara, i és per aquest motiu que s'estan barallant diferents opcions per poder donar-los cabuda a totes elles. «Bé, podem donar-los cabuda a totes menys les propostes que vinguin de l'Agrupació de Balls Populars, o les que ens facin perdre protagonisme a nosaltres», declara un venerable de la cultura popular vilanovina.


Totes les noves bèsties són ben rebudes, menys la Milana.


Davant les diferents opcions, la que està tenint més interès és la que proposa

Dos patrons més per a Vilanova i la Geltrú

 Aprofitant el nou calendari climàtic, concepte introduït per SomVNG en la campanya per les eleccions municipals 2023, el coneguts culturistes Xavier Orriols i Bienve Moya proposen el nomenament de dos sants patrons més a la ciutat.

Aquests dos, conjuntament a la Mare de Déu de les Neus, Sant Antoni Abat, Sant Pere, la Mare de Déu d'Agost, Sant Joan i Santa Gertrudis facilitarien la sortida d'aquestes bèsties, el seu esbarjo i benestar; i a l'hora estancarien la invasió dels balls de la Geltrú als altres barris de la ciutat.


Obertura votacions

Aprofitant el ressò mediàtic del diari Foll de Vilanova i la Geltrú, si deixes en els comentaris la teva proposta de nou patronatge, o de nova festivitat, per donar cabuda a les noves bèsties de la ciutat, nosaltres la farem arribar al Departament de Cultura de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú.


Però, què és una víbria?

Una víbria o vibra en la mitologia fantàstica medieval i popular és una femella del Drac. És bàsicament un drac, que s'acostumen a imaginar com asexuats i bells, però amb marcats caràcters femenins, com dues mamelles prominents («no sé por qué dan tanto miedo nuestras tetas») i ocellístics, com bec d'àliga amb urpes i ales de quiròpter. A més a més té fama de malvada, perquè com diuen les cançons populars, com les del monstre de Banyoles o del Drac Rac, tot drac pot acabar sent bo, però una víbria mai, perquè és femenina.


Presentació del projecte de la Víbria de Sant Joan

Si voleu més informació esteu convidats a l'acte de presentació del projecte.

📅 15 d'abril de 2023.
🕧 18:00h.
📍Centre Cívic de Sant Joan.



Publica un comentari a l'entrada

3 Comentaris

  1. sant Simó Stock, per celebrar el 16 de maig

    ResponElimina
  2. Sant Bartomeu

    ResponElimina
  3. Santa Gertrudis, 16 de novembre

    ResponElimina