Ad Code

Responsive Advertisement

Toca-li els testicles al porquet de sant Antoni

 

La tradició vilanovina per tenir bonança tot l'any


Tradició d'acaronar els testicles del porquet de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú



Vilanova i la Geltrú té més d'una figura  de referència per als seus visitants: els gegants grossos, imponents durant el Vot del poble; les mulasses, recolectores de xumets; la Milana, l'àguila psicotropica de Catalunya; el Tió- Gos, el Tió de Nadal més lleig del país; la Carpa i el Porró, l'autèntic llegat de Roig i Toqués a la ciutat; o les Cotonines, l'inici de la proliferació vimetaire de la Geltrú.

Però a partir d'aquesta propera Festa Major d'Hivern alguns geganters i geganteres ens obsequiaran amb una nova figura folklòrica Vilanovina: el Porquet de Sant Antoni!

I què has de fer si te'l trobes? Tocar-li els ous!



Diu la tradició que acaronar els testicles al porquet proporciona bonança econòmica, i per Sant Antoni els vilanovins i vilanovines faran cua per provar sort, no fos cas que sigui cert. Un cop fet això, toca anar al davant i fer-se la foto oficial, de cara. Que no et faci vergonya! Desenes de conciutadans al teu voltant faran el mateix.

Aquest marrà esdevindrà una de les figures més cèlebres del folklore vilanoví després de la mula- guita; un altre centre d'interès per a tots aquells que tinguin la sort de visitar Vilanova i la Geltrú.


Porquet de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú



Desconeixem la veracitat d'aquesta tradició, però no perds res per intentar-ho.

I no t'oblidis de compartir la foto a les xarxes socials!


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris