Ad Code

Responsive Advertisement

La Collada podria tornar a tenir correbous aquest estiu

Iolanda Sánchez també proposa que s'implantin contenidors verds per reciclar el vidre

.Encapçalant la formació de "Vilanova i la Geltrú En Comú", Iolanda Sánchez vol que a la Collada s'hi tornin a celebrar els correbous.



Després de passar uns anys a l'ombra i en l'anonimat, Iolanda Sanchez entra amb força a la cursa electoral municipal amb unes controvertides propostes. Encapçalant la formació de "Vilanova i la Geltrú en comú", l'ex-regidora d'ICV creu prioritàries un seguit de mesures per protegir el medi ambient abans de l'arribada del canvi climàtic, entre les quals destaca:

  1. Reciclar el vidre. Per poder facilitar aquesta proposta al conjunt de la ciutadania, Sanchez vol implantar contenidors verds arreu del municipi on el veïnat hi pugui dipositar el vidre usat.
  2. Reduir el forat de la capa d'Ozó. «Vilanova ha de ser pionera en aquesta fita, i per això visitaré tots els centres de perruqueria i estètica perquè es deixi de fer servir laca pel cabell», ha assegurat l'alcaldable.
  3. Salvar les balenes. Aquests cetacis estan en via d'extinció, i Iolanda defensa que, sent Vilanova i la Geltrú una ciutat lligada al mar, ha de ser una prioritat la seva defensa i facilitats de la seva procreació. Al mateix temps somnia en una font en forma de cua de balena que pugui instal·lar-se en un dels dics del port de la ciutat.
  4. No dependre energèticament de la Tèrmica de Cubelles. Cal una aposta clara per les energies renovables, aconseguint el tancament de la Central Tèrmica de Foix tot implantant aerogeneradors al cim de la Talaia.

L'alcaldable de Vilanova i la Geltrú en Comú vol recuperar la moció que va recolzar al juliol del 2011: els toros a la Collada.

El 4 de juliol de 2011, la regidora Iolanda Sànchez, en el punt 16 de l'ordre del dia del ple municipal sobre aprovar la celebració dels correbous en la modalitat de bous a la plaça, va defensar «que des d’Iniciativa sempre en la defensa principal d’una Llei dels animals, que intenta protegir i fer possible doncs que hi hagi el menys patiment possible en el tracte, en qualsevol cosa. Hi ha un debat sobre la tradició d’aquesta festa al nostre país, i concretament també en el seu dia es va produir un debat sobre la tradició d’aquesta festa concretament en un barri, en una part important de la nostra ciutat, com és la Collada-Sis Camins, i en aquest sentit doncs llargament discutit en aquest Ple sobre aquestes qüestions, entenem doncs que hem de produir la llibertat de vot i anunciem doncs un vot favorable de la regidora Iolanda Sánchez»


Els drets dels animals és una altre fita que defensa Iolanda Sanchez. Sent conscient que la població bovina de la raça Toro Bravo està disminuint degut a l'animadversió cap a la tauromàquia, l'alcaldable d'En Comú proposa que la Peña Taurina y Cultural la Collada Sis Camins torni a celebrar la nostrada tradició dels Bous a la plaça. Aquesta va ser una activitat lúdica i festiva que va celebrar-se al barri de la Collada- Sis Camins des d'abans de la Carta Pobla de Vilanova i la Geltrú i que pot ajudar a garantir el benestar d'aquests animals.


Ho vaig defensar fa 12 anys, i ho tornaré a defensar ara, perquè tinc les idees clares!



Eleccions municipals 2023 a Vilanova i la Geltrú



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris