Descobert un grup d’homínids, suposadament extingits fa 1’2 milions d’anys, a la capital del Garraf.

Un grup d’entre 25 i 50 primats, de la família dels homínids i relacionats directament amb l’Homo Antecessor (o Home d’Atapuerca), van ser localitzats fa dues setmanesa Vilanova i la GeltrúUn grup d’entre 25 i 50 primats, de la família dels homínids i relacionats directament amb l’Homo Antecessor (o Home d’Atapuerca), van ser localitzats fa dues setmanes a la capital del Garraf.
Per motius que encara es desconeixen, el grup es va desviar de la seva ruta de transhumància per endinsar-se cap al centre de Vilanova, causant-hi aldarulls, desperfectes, i més d’un ensurt als ciutadans amb els qui va coincidir.
La comunitat científica, en les seves primeres declaracions, diu estudiar la possibilitat de que haguessin fet cap als carrers principals de la ciutat atrets per la olor dolça de la merenga, ja que els fets van ocórrer durant la tarda de dijous gras.

Diversos científics, domadors d’orangutans i la famosa Sigourney Weaver (de “Gorilas en la niebla”) han vingut a la capital del Garraf per estudiar de prop aquest eslavó perdut de l’evolució humana. Tot i que la majoria defensen la hipòtesi de que, aquesta tribu de proto- humans, ha viscut oculta durant 1 milió d’anys a la vista de “l’homo sapiens”, un petit nucli de científics apunten cap a la involució genètica d’aquests respecte als seus antecessors (“homo sapiens sapiens”). Encara que per confirmar aquesta darrera teoria caldria fer un extens estudi als seus ascendents, cosa que es descarta momentàniament per motius econòmics.

Des de la redacció de l’espigall hem pogut saber que, tot i que la morfologia d’aquests individus és aparentment semblant a la nostra, entre d’altres característiques destaca que la seva capacitat craniana és de 600 cc (en els goril•les oscil•la entre 340 i 750 cc, i en els ximpanzés entre 300 i 500 cc); cosa que explicaria algunes de les situacions viscudes al centre de Vilanova i la Geltrú.

Aquest mateix dissabte, diferents grups animalistes es manifestaran a la Rambla Principal (cruïlla amb el carrer Francesc Macià) per evitar que se’ls tanqui a la gossera; ja que, segons ells, no hi ha espai suficient per conviure-hi pacíficament els animals que ja hi ha i aquest grup de primats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada