Ad Code

Responsive Advertisement

L'Assemblea d'animals cessa Sant Antoni com a patró

 

«El dia de la nostra festa és quan més fuetades rebem» es queixa un mul



Sant Antoni Abat, també conegut com sant Antoni el Gran, sant Antoni del porquet o sant Antoni dels burrus va ser un sant considerat el pare de tots els monjos. La iconografia el representa sempre acompanyat d'un porquet, a causa d'un passatge de la seva llegenda, on explica que va curar un porc i que des d'aleshores el va acompanyar sempre, en senyal d'agraïment.


Sant Antoni es va enamorar d'un porc, sant Joan d'un be, i jo de vostè.


És per aquest motiu que al sant de la nostra ciutat se'l considera patró dels animals, especialment els de peu rodó (porcs, elefants, rinoceronts...), i per aquest mateix motiu l'acte central de la seva festa és la benedicció dels animals, com a creença comuna que així restaven protegits de malalties i caigudes durant tot l’any.


Festa arcaica i passada de moda

Després de la Fashion Week de cultura popular geltrunenca, que hem pogut gaudir aquest cap de setmana, ara tothom espera els Tres Tombs, el moment on tots els qui alimenten èquids durant l'any els poden mortificar per la Rambla Principal per ostentar que toquen quartos.

Però l'edició d'enguany seria una de les últimes que podríem presenciar degut a la valoració de l'Assemblea d'Animals, que s'ha reunit avui de forma extraordinària i que ha decidit cessar a sant Antoni Abat com a patró seu.

Una secció encapçalada per eugues bretones ha exposat que tenint un seguiment veterinari com cal ja no cal que se'ls beneeixi; i que com pot ser que si la majoria de companys es passen l'any tancats en quadres, el dia de la seva festa és quan se'ls faci treballar més, arribant fins i tot a torturar-los..


És com si el dia del treball us fessin estar 16 hores a pic i pala dins d'una mina


«És com si el dia del treball us obliguessin a fer una jornada de 16 hores dins d'una mina» explica la Carmina, una euga garrana, o «com si per Santa Cecília us fessin escoltar reggaeton». És per aquest motiu que per unanimitat l'assemblea d'animals ha renegat de Sant Antoni i l'ha fet dimitir del càrrec.


Estem a l'espera del Comunicat del PSC.


Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris