Ad Code

Responsive Advertisement

Els pebrotassos de Sant Antoni, nova pasta identificativa de la ciutat.

 

Els tortells dels Tres Tombs tenen els dies comptats.


Pebrotassos de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú


Joan Galimany, president de Viu Comerç, ha anunciat una campanya perquè el 17 de gener les pastisseries de Vilanova elaborin els coneguts com a Pebrotassos de Sant Antoni, uns ous de Pasqua gegants, de la mida d'una pilota de rugbi, en honor dels testicles majestuosos del Porquet de Sant Antoni, nova bèstia de foc del poble. Els Pebrotassos, que s'hauran d'adquirir de dos en dos, estan cridats a substituir el tradicional tortell i portaran a dins una fava i un cèntim.

Seguint una dinàmica semblant a la de "la fava i la figureta", la persona que tregui la fava pagarà els ous de xacolata i la que tregui el cèntim estarà cridada a tenir bona fortuna durant un any si refrega la moneda pels testicles de la bèstia i la porta sempre a la butxaca, a prop de la carn d'olla.


Joan Galimany ha aprofitat l'avinentesa de l'acte per desmarcar-se de cap parentiu amb Isidro Galimany, el veí que es va estar 30 anys sense poder travessar la ronda Ibèrica perquè no trobava cap pas de vianants: «Teníem un onclu Izidru, però era més prim i menys feréstec».



30 ANYS SENSE PODER CREUAR LA RONDA IBÈRICA

Isidre Galimany a prop de la Ronda Ibèrica de Vilanova i la Geltrú
Share


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris