Ad Code

Responsive Advertisement

Un gos roba un tractor i llaura la platja de Ribes Roges


"A la merda el corriol dels nassos!" ha bordat en Firulais mentre era reduït per les forces de l'ordre


El gos Firulais va robar ahir un tractor i va desplaçar-se fins a Ribes Roges per destruir el sistema dunar.



El Corriol camanegrePicaplatges camanegreTiruril·lo camanegrePassariusChorlitejo patinegro o mierda-pajaro-que-no-me-deja-pasear-al-perro és un ocell estival limícola que ja fa alguns anys nidifica a la desembocadura del torrent de Sant Joan.

Al ser una espècie protegida l'Administració Local ha de garantir-ne l'espai de nidificació, i és aquí on els gossos i gosses, creient-se que el sistema litoral és un lloc de trobada i d'esbargiment com un pipican qualsevol, protesten per la reducció de l'espai a la platja i que només la puguin trepitjar durant uns mesos concrets.

Atac terrorista caní

Fart de no poder córrer per qualsevulla de les vuit platges de Vilanova i la Geltrú, perquè a ell només li va bé anar a la de Ribes Roges i no desplaçar-se a una altre per protegir altres espècies animals, en Firulais va robar ahir diumenge un tractor d'un agricultor local i va desplaçar-se fins a Ribes Roges.

Allí va arrasar amb la zona de vegetació i el sistema dunar que havia costat anys fer créixer, espai de refugi i nidificació de diferents espècies.


No volien un gos depredador de corriol? Doncs aquí em teniu, Vilanova!


«Jo era bon gos, només empaitava la pilota de l'amo i només em refregava a la seva cama» ens explica en Firulais, l'autor de l'atemptat mediambiental, des de l'altre banda de la reixa del CAAD Penedès on espera per poder fer les declaracions davant del jutge. «Però aquesta sobreprotecció a una merda d'ocell m'ha emboirat la raó» continua explicant el gos al costat del seu advocat d'ofici, «jo era bon gos, sou vosaltres els qui m'heu convertit en el que sóc!»


Denúncia ecologista per la llaurada de Ribes Roges

Des de l'associació La Foixarda, que el dia anterior havien realitzat una jornada de recuperació del sistema dunar de la platja de Ribes Roges amb el suport de l'ajuntament, han explicat a través de xarxes socials les espècies protegides que s'han vist afectades, i demanen la reposició immediata de pals i corda a tota la zona.

Dissabte 19 de novembre les companyes de La Foixarda i Arba Litoral farem unes actuacions de recuperació dunar a la Platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú. Retirarem manualment plantes invasores a la zona dunar propera al Torrent de Sant Joan, expecialment Xanthium strumarium, respectant les plantes pròpies del sistema dunar, per ajudar que aquestes proliferin i amb la vista posada a futures plantacions de plantes autòctones que contribueixin al desenvolupament progressiu de les dunes. També aprofitarem per fer una neteja de la platja.





El Corriol Camanegre no existeix

Corriol Camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú

Share



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris