Ad Code

Responsive Advertisement

Comencen les obres per redreçar el campanar de Sant Antoni

 

Diu la llegenda que l'arquitecte, en veure que havia quedat tort, es va llençar de dalt a baix


Redrecen el campanar de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú



Al cor de la Vilanova i amb l'aspiració de vigilar tota la ciutat, fins i tot la Geltrú, s'aixeca el campanar barroc de l’església de Sant Antoni Abat, construït entre 1670 i 1706. Aquest és l’únic element que s’ha conservat de la vella església gòtica que va ser enderrocada el 1790. 

El campanar va ser construït dues vegades, la primera es va tornar a desmuntar en veure que s'estava construint tort. I la segona i definitiva va continuar tort convertint Vilanova en la Pisa de Catalunya.  L'arquitecte, quan va veure que havia quedat tort, es va suïcidar saltant daltabaix del campanar.



Avui, 316 anys després de la seva finalització, han començat les obres per redreçar-lo. Durant una setmana s'instal·laran uns tensors des de la plaça de Sant Antoni que corregiran la desviació de l'edificació, moment en el que es reforçarà la cimentació amb varis kilos de Pegoland.


Campanar de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú


La construcció del campanar es va coronar amb la figura monumental d’un àngel que durant la Guerra Civil es va fondre per fer-ne bales. L’any 1996 fou col·locada una rèplica després de recuperar les bales de canó disparades per l'exèrcit republicà.

Mentre durin les obres l'Àngel anirà a viure al campanar de Santa Maria de la Geltrú.



Com és la vida d'un Àngel al capdamunt d'un campanar?

Àngel del Campanar de Vilanova i la Geltrú

Share



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris