Ad Code

Responsive Advertisement

L'ajuntament està construint una nova plaça de la vila per dissuadir les manifestacions

 Aquesta setmana dues protestes es van solapar davant de la casa consistorial: la marxa pro-cotxes i la manifestació pel dret a l'habitatge.


Vilanova comptarà aviat amb una nova plaça de la vila dissuasiva en un solar a l’avinguda de Cubelles. El govern ha anunciat que ja ha ultimat l’acord al qual s’ha arribat amb la propietat d’aquest solar per poder crear un espai de manifestació alternatiu contra l'ajuntament a la zona oest de la ciutat.

Un cop enllestida la tramitació i adequació del solar, es preveu que el nou espai ajudi a absorbir les queixes veïnals de diferent índole.


«Amb l'arribada de la precampanya electoral es van incrementant les protestes i manifestacions dels veïns, i la plaça de la vila no pot donar cabuda a les necessitats de cridòria» explica Enric Garriga, regidor de participació.


Garriga ha explicat que aquesta nova infraestructura  “farà créixer l’oferta de protesta i manifestació en 3.000 places més que ens permetrà duplicar la capacitat de l'actual plaça de la vila”. L’Ajuntament confia que els ajuts Next Generation ajudin a confeccionar itineraris segurs per a vianants i ciclistes entre el centre i la nova plaça de la vila. 


La previsió a mig i llarg termini és continuar habilitant altres espais en el perímetre de la ciutat per incrementar una oferta de manifestació més àmplia i desestacionalitzada. 

Aquesta nova plaça de la vila, al estar allunyada del centre, no estarà en una zona pacificada, i per tant els nostàlgics hi podran aparcar el cotxe. Per altre banda també es preveu desplaçar-hi allí les batucades que a partir d'ara i fins la tardor omplen la plaça de la vila cada dissabte al matí.


«Torna la plaga de la batucada al centre de Vilanova i la Geltrú»


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris