Ad Code

Responsive Advertisement

El tramvia arriba per descongestionar el centre de Vilanova


Una linia de modelisme ferroviari tripulat recorrerà l'avinguda Francesc Macià a partir de setembre.



Tramvia a l'avinguda Francesc Macià de Vilanova i la Geltrú


En diferents portals especialitzats es pot observar com el tramvia, lluny de ser una moda, és una realitat creixent al transport públic urbà de tot el món, a ciutats grans i mitjanes. La setmana passada representants de diverses ciutats van venir a Vilanova i la Geltrú a donar testimoni del bon binomi tramvia i ciutat pel que fa la qualitat de l'aire i el comerç.

És per aquest motiu que el consistori de la ciutat, seguint les demandes de les associacions veïnals expertes en mobilitat, han projectat una xarxa de tramvia complementària a la de carril bici.


Tramvia a Vilanova i la Geltrú en dos etapes


Durant aquest estiu es construirà la primera línia, que serà bidireccional i recorrerà l'avinguda Francesc Macià, des de la Rambla Principal fins la Rambla Arnau de Vilanova.
La segona etapa de construcció, a partir de novembre, incorporarà una línia circular que recorrerà la ciutat de nord a sud i d'est a oest, passant pel carrer Unió, el carrer església, la rambla Samà i la façana marítima.


Amics del modelisme ferroviari


L'associació d'amics del modelisme ferroviari de Vilanova i la Geltrú serà qui gestionarà aquesta xarxa de transport que preveu anar desplaçant el cotxe del centre de la ciutat.

En un primer moment hi hauran 5 locomotores en funcionament, amb una capacitat per a 20 persones, podent augmentar a 30 en hores punta.

Amb l'aplicació d'aquest nou mitjà de transport urbà es preveu que el veïnat del centre pugui anar a comprar a les botigues de l'Esmeralda, mentre el veïnat d'allà segueix comprant per Amazon tot queixant-se de la falta d'aparcament.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris