Ad Code

Responsive Advertisement

L'empresa de recollida d'escombraries amenaça amb deixar de fer el que ja no fa

Els serveis mínims de la vaga garantiran una major recollida d'escombraries de la que ja hi ha ara.



El govern actual va cometre la insensatesa d'auditar el contracte amb l'empresa que s'encarrega de la gestió dels residus a la ciutat. Era quelcom que no s'havia fet mai en tots aquests anys per la ingenuïtat del consistori o perquè el contracte deuria anar lligat a d'altres pactes intra o extra municipals, però en tot cas les deficiències en la gestió eren més fàcils d'atribuir a l'incivisme dels ciutadans que a la responsabilitat política.




De l'auditoria en van aflorar 3 evidències:

1. Fataven 500 contenidors

des del 2010 s'havien fet diferents modificacions contractuals amb conseqüències molt negatives en el servei com la manca de manteniment i reposició de contenidors.

2. S'havia acumulat un deute d'1'5 milions d'euros

Al 2019 hi havia un deute 1'5 milions d'euros amb l'empresa que gestiona els residus, corresponent a les actualitzacions de l'IPC i als interessos generats pels endarreriments en el pagament de factures de governs anteriors, que ja ha quedat sanejat.

3. Els ciutadans paguem més del que rebem.

L'ajuntament reclama 171.237€ pagats amb diners dels contribuents que no s'han revertit en el servei.


A través del ple muncipal del febrer de 2022, l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha sancionat amb seixanta-set mil euros l’empresa de recollida d'escombraries després d’obrir un expedient en el qual es documenten un seguit de desbordaments de contenidors.


La plantilla de l'empresa responsable de la recollida d'escombraries convoca una vaga

Davant aquesta sanció per la feina que no han realitzat, i també com a resposta a l'imminent implantació de la recollida selectiva i com a rabieta per haver perdut representació entre la plantilla de treballadores i treballadors de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, els sindicats UGT i CCOO amenacen amb una vaga de la recollida selectiva.

Segons informen fonts municipals, si hi ha una vaga hi haurà d'haver uns serveis mínims, i això garantirà una suficiència del servei que en condicions normals no efectua.



Estigues al dia de la informació de Vilanova i la Geltrú:

http://t.me/folleu


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris