Ad Code

Responsive Advertisement

S'inicia la urbanització de l'Ortoll

Tot apunta a que Vilanova i la Geltrú perdrà la seva principal zona no urbanitzada amb gran valor històric, arqueològic, cultural, ambiental, ecològic i agrari.



L'Ortoll és un espai verd d'una superfície d'uns 70 camps de futbol, situat allà tirant cap a Cubelles i tocant la costa; tenint la particularitat de ser una de les últimes zones no urbanitzades de la costa del Penedès marítim i l'únic pulmó verd de la ciutat.


Segons llegim en unes declaracions a les xarxes socials de l'ajuntament, l'edificació és una prioritat pel consistori davant de qualsevol fet ambiental o ecològic. I per no tenir problemes de salut amb el manteniment de l'Ortoll s'ha decidit treure'l. Ras i curt:  Així s'evita el patiment dels veïns per treballs i podes reiterades, i maldecaps als amics de l'Ortoll per haver-se de dedicar a jugar fent parets amb pedretes.



La urbanització de la zona de l'Ortoll- Sant Gervasi seria una clara millora en la descongestió de la circulació a Vilanova. Permetent que el final del passeig marítim pogués contactar amb l'Avinguda de la Ronda del Vallès es facilitaria que, els veïns i veïnes del Tennis, l'Aragai i la Carrerada, no haguessin de passar per la Cotesua i barrejar-se amb el veïnat de la plaça de la sardana per accedir al mar.

Evidentment hi ha lleis mediambientals que protegeixen l'Ortoll, però pot ser, i només potser, que els permisos d'edificació i d'urbanització no tinguin en compte l'espai de vida de les espècies vegetals. I aleshores s'haurà de procedir a passar les piconadores sense mirament.




Ictus entres els les famílies benestants de la ciutat

En començar a córrer la notícia ja hi han hagut les primeres trucades a urgències d'entre les famílies de la ciutat que han invertit en aquella zona. Desmais, marejos, ansietat, principis d'Ictus i d'angines de pit ha sigut la simptomatologia compartida entre les persones que feia anys que havien posat els pocs estalvis que tenien en aquest tros de terra, i que estava aturada per culpa dels progres que governen la ciutat.


Tal ha sigut l'alegria que en alguns grups de whatsapp dels rics de Vilanova i la Geltrú s'ha plantejat una treva en l'atac constant a les accions de l'ajuntament, i deixar de finançar trolls de la Ronda Ibèrica, a l'artista del carrer Canigó i a blogs que fan propaganda en contra del consistori.


El regidor Palacios demana mantenir les atzavares de l'Ortoll

Abans de que s'iniciï la urbanització es preveu traslladar totes les atzavares a la mitjana de la Ronda Ibèrica. D'aquesta manera s'aconseguirà mantenir-les vives i, al mateix temps, evitar que els vehicles que circulin per aquesta via excedeixin dels 30km/h, ja que n'hauran d'anar esquivant les fulles d'aquesta agave.



S'esgoten en poc temps les entrades pe visitar el poblat ibèric Adarró

A les poques hores de fer-se pública la notícia s'han esgotat completament les entrades per poder visitar les ruïnes de la vila iberoromana, indret d'importants troballes arqueològiques.

Al considerar-se la part sud de l'Ortoll, la conservació d'aquest lloc dependrà també de si els permisos d'edificació els tinguin o no en compte, i si aquestes runes queden o no al llindar de les façanes de les noves edificacions. Ja que no tothom valora el punt rústic, que pot aportar per als nous habitatges tenir una cuina ibèrica just a l'entrada de casa, és possible que Darró acabi desapareixent.



Si estàs interessat en poder-lo visitar, recorda que fins a l'abril els dissabtes, diumenges i festius, d'11h a 14h, l'entrada és gratuïta, i que fora d'aquest horari podeu concertar visites al telèfon 687 917 009 o bé a l'e-mail infodarro@gmail.com.



Arribada de terminators a Vilanova

Per poder aplicar la premissa de «Per no tenir problemes de salut [..] s'ha decidit treure'l» a altres àmbits que a l'estrictament ecològic, el consistori de la ciutat ha iniciat els tràmits per contactar amb Skynet i llogar una desena de Terminators. Aquests es passejarien amablement per la residència dels Josepets, l'Hospital Sant Antoni Abat i pels tres Centre d'Atenció Primària.





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris