Ad Code

Responsive Advertisement

Evitem el malbaratament alimentari: Les engrunes pels pobres

Un any més se'ns brinda l'oportunitat de sentir-nos altruistes i bones persones amb les experiències de solidaritat que gratuïtament podràs trobar al supermercat de la cantonada.


El Nadal és una època d'avarícia i gola que cal treballar amb anticipació per evitar caure en mans de la nostra pròpia consciència. És per aquest motiu que es va inventar l'Advent, el temps per preparar-nos pel Nadal. És el moment en que diferents organismes ens faciliten augmentar el nostre índex de solidaritat per després poder malbaratar amb tota tranquil·litat. Un exemple n'és la Marató i l'altre que arriba amb més anticipació és el gran recapte.


Smartbox solidarity experience

Per poder-te sentir solidari per un dia, i membre d'una causa tan noble com donar les restes de menjar als pobres, hi han diferents opcions per triar:


1. Chickpeas experience.

Dóna un pot de cigrons als voluntaris que estiguin demanant a l'entrada del supermercat. Sempre s'ha de tenir un pot de llegums al fondo d'armari.

Que no saps quin producte donar? Això no ha de ser un problema, segur que el supermercat haurà posat un passadís amb aliments específics pel recapte:  els productes a punt de caducar o amb més dificultat per a vendre. Però no és aquesta la finalitat de reduir el malbaratament alimentari? Abans a totes les masies les restes es donaven als porcs, l'aviram o els animals de companyia. Ara tenim els pobres per acomplir aquesta funció.


2. Solidarity impact trail. 

Possa't l'èpic dorsal del voluntari i sent la força de la solidaritat com flueix a través teu.

Davant la necessitat d'expiar una quantitat de pecats tal que comprant un pot de queviures no és suficient, hi ha la opció d'escollir l'experiència 'Solidaritat'. Jugant en l'ambigüitat de la Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l'associacionisme, i contradient-ne uns quants dels seus drets i deures, la persona que ho desitgi podrà fer-se selfies en qualsevol supermercat lluint un dorsal blau, i dedicar un mínim de 30 minuts a l'any a lliurar bosses de plàstic a les persones que desitgin participar de la Chickpeas experience.

El concepte voluntariat s'ha volgut emmarcar en excés: si un esclau laboral d'un festival vilanoví amb ànim de lucre pot ser anomenat voluntari, com no ho podrà ser qui ajudi als supermercats a "fer l'agost" durant l'època de Nadal?


3. Heart's philanthropist accion.

Fes una donació percentualment proporcional al que et gastaràs durant el Black Friday.

A priori semblaria que no té sentit fer una donació econòmica per ajudar a reduir el malbaratament alimentari i, en un fervor de dignitat, qualsevol podria creure que és més lògic donar els diners a la persona que necessita menjar més que invertir-los en comprar menjar per donar-los a aquesta mateixa persona.

Però aquestes experiències no es basen en la solidaritat, que és gratuïta, igualitària i fraternal, sinó en l'autocomplaença. I és aquí on es té el deure de posar en dubte a la persona beneficiària: "En què es gastarà aquests diners?", "Per què té un mòbil millor que el meu?" o "Si té gana per què fuma?" són les tres preguntes que s'han de poder realitzar abans de donar diners que vagin de forma directa a una persona en situació de risc.

Davant d'això, amb la Heart's philanthropist accion garantiràs que els pobres no puguin tenir la mateixa dignitat que les persones, i tindràs la certesa que els teus diners van destinats a allò verdaderament necessari: comprar comestibles que anaven a ser destruïts degut a una mala planificació de l'empresa.


I tu, quina opció tries?

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris