Ad Code

Responsive Advertisement

Nova línia Vilanova - Barcelona

Una StartUp britànica podria oferir transport de Vilanova a Barcelona en dirigible per reduir les emissions de CO2.


Aquesta empresa emergent vol recuperar els dirigibles per portar passatgers en viatges curts, i una de les seves propostes és la d'anar des de Barcelona a una ciutat propera com a alternativa als transports actuals.

Una de les majors tragèdies de l'aviació, i que va posar punt i final a la utilització d'aquestes aeronaus per portar passatgers, va ser l'últim vol de l'LZ 129 Hindenburg el 1937. És curiós doncs que torni a ressorgir aquest mitjà de transport com a alternativa a la realització de viatges de curta distància.


Però tal i com recull The Guardian, l'StartUp Hybrid Air Vehicles (HAV) pretén impulsar a la indústria de l'aviació reemplaçant avions comuns pels seus dirigibles, permetent eliminar les emissions de carboni i així contribuir a l'entorn, al menys per a vols de curt abast.

En alguns exemples anomenats, que depenen de molts altres factors, han aparegut les ciutat d'Oslo, Estocolm i Barcelona, tenint aquesta última especial predilecció per l'ampliació imminent de l'Aeroport del Prat.




HAV sosté que els seus dirigibles facilitarien la reducció d'emissions de carboni ja que aquestes aeronaus només emetrien, com a màxim, al voltant del 10% dels gasos d'efecte hivernacle que emet  avió de passatgers estàndard. Una aposta realment interessant pel primer i més gran Aeroport Verd d'Europa amb el que es convertiria el Prat. Així doncs Hybrid Air Vehicles està treballant per buscar acords i convenis amb aerolínies ja existents per poder substituir, en alguns trajectes concrets, els seus vehicles actuals per la nova flota de dirigibles.

"Avui dia hi ha avions dissenyats per viatjar distàncies molt llargues recorrent distàncies molt curtes quan en realitat hi ha una solució millor". 


Nova aeroestació a Vilanova i la Geltrú

En el cas de prosperar aquesta proposta aeronàutica, caldria valorar un espai on els dirigibles poguessis aterrar amb facilitat. Els lloc més òptims dels que disposa la ciutat per això serien el Parc de la Torre d'Enveja, aprofitant l'antiga torre de guaita com a plataforma d'embarcament, i el solar annex a l'Escola Ítaca, al ser un dels espais més alts de la ciutat i per la facilitat de connexió amb la futura estació de trens de la plaça dels Ocells.





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris