Ad Code

Responsive Advertisement

Massificació als pipicans

La prohibició de l’accés als camins públics municipals d’àrees boscoses davant l’elevat risc d’incendi crea un efecte rebot.


La Generalitat, davant l’onada de calor i el risc d’incendi, aconsella restringir l’activitat lúdica i esportiva fins dilluns. I concretament, la capital de la Vegueria del Penedès és un dels 279 municipis de Catalunya que es troba en el nivell 3 del Pla Alfa per risc Beta d’incendis. És per això que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha ordenat el tancament dels camins públics municipals d’àrees boscoses, no permetent la circulació per aquests, ni amb vehicles ni per passejar (a excepció dels serveis essencials i de prevenció i extinció d’incendis).


Sense lloc on poder esbargir-se

Davant d'aquesta situació, on es demana a la ciutadania extremar les precaucions, mantenir-se informats de l'evolució de les condicions climàtiques i restringir les sortides als espais naturals, s'han començat a detectar amuntegament de persones als pipicans de la nostra ciutat.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta prohibició, que estarà en vigència fins el dimarts 17 d'agost, s'han començat a identificar situacions de massificació de persones en els espais destinats a l'esbarjo de gossos i gosses. S'ha hagut d'intervenir al de la Torre d'Enveja per diluir un grup de 300 persones que passejaven de forma circular seguint el tancat, i al Parc per gossos de la Rambla de la Pau s'hi han pogut observar també els primers Corriols Camanegres que defugen de la calor extrema de la platja.


"Sort en tenim que ja ha passat l'època de nidificació dels corriols, sinó ens tancarien el pipican" declara una persona de la comunitat gossaire de la ciutat.


És per aquest motiu que les autoritats competents recorden que l'arribada de l'onada de calor no invalida les mesures de control per evitar el contagi i propagació del Covid19. I ja es preveuen controls d'accés limitats i reserva de places als pipicans a través de la plataforma d'Escena Vilanova.



Prohibicions pel risc d'incendi

El Govern de la Generalitat també ha suspès fins dilluns les acampades i rutes al medi natural en aquests 279 municipis de 24 comarques on el perill d'incendi és qualificat d'alt.

Les activitats de les colònies i estades esportives s'hauran de limitar als entorns immediats de la casa de colònies.

També se suspèn tota l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 10 i les 20 h, excepte la recollida de fruita.

S’ha prohibit el transport en el sector forestal i els treballs en línies elèctriques de 10 a 20 h, a més de la majoria de treballs d'obres i manteniment de vies públiques.

S’ha suspès la circulació motoritzada al medi natural en aquests municipis, excepte per a les persones que hi visquin.

S’ha restringit els accessos a nombrosos parcs naturals de Catalunya. D’acord amb el nivell 3 del Pla Alfa, el més alt dins el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, queden tancades totes les zones d’aparcament i es regularà els accessos així com les pistes forestals en diversos espais naturals.

Les mesures són vigents fins a les 00.00 h de dimarts 17 d’agost.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris