Ad Code

Responsive Advertisement

750€ per alimentar a coloms

Agents cívics recorreran les terrasses de bars i restaurants donant informació a la comunitat de coloms de la ciutat

Colom de Vilanova i la Geltrú llegint la normativa municipal
Colom llegint la normativa municipal

Segons hem pogut llegir als perfils a xarxes socials de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú, aquesta setmana s'iniciarà una campanya informativa per deixar sense menjar a centenars de veïns i veïnes de la nostra vila.



Una ordenança especista

A partir de l'ordenació municipal sobre la tinença d'animals, del 4 de maig de 2015, el consistori pretén prohibir explícitament alimentar els animals a la via pública (article 23), afectant directament a la comunitat columbica vilanovina. Tanmateix, en la mateixa ordenança es fa referència a facilitar-los l'aliment suficient, a no maltractar-los i a proporcionar-los condicions de benestar.

«Com m'ho faré ara per alimentar els meus 8 pollets? Ens volen morts!» declara un colom monoparental

Seguint la mateixa ordenança, en l'article 10a es fa referència a «no maltractar [...] o sotmetre'ls a qualsevol altre pràctica que els produeixi sofriment o danys injustificats, estats d'ansietat o por», i en canvi s'ha autoritzat la venda de material pirotècnic al costat de pipicans i llocs d'esbarjo per a gossos.


«Si els gats són declarats veïns no humans de la ciutat, per què no podem ser-ho nosaltres?» crida indignada una colom jubilada mentre caga un cotxe aparcat damunt la vorera.


Augment de la columbofòbia

La mateixa font que vol traslladar els cercaviles a la Rambla Sant Jordi pretén eliminar qualsevol referència cultural als coloms, com la cançó Colom de la Pau, de Pau Riba, o el poema de Salvador Espriu. I també han proposat eliminar l'escena de la senyora que dóna menjar als coloms, de la pel·lícula Mary Poppins.


Diverses entitats pacifistes ja han demanat asseure's per tractar aquest tema ja que no volen eliminar el colom de la seva imatge institucional.


Millora de la neteja de les terrasses de bars

Al mateix temps l'ajuntament dóna un toc d'atenció al sector de la restauració pel nivell de neteja de les terrasses de bars i restaurants, ja que les restes orgàniques són font d'alimentació dels coloms.


Agents cívics de la ciutat recorreran terrasses de bars i restaurant per informar als coloms d'aquesta nova campanya i fer-los bulling: aniran disfressats de gats i àligues per espantar-los i no deixar-los acostar al menjar.





L'Àliga de Vilanova, nova figura de la Festa Major

En la presentació del cartell de Festa Major que es va fer ahir, l'ex-regidora de cultura va presentar l'Àliga de Vilanova com a la figura que es vendrà enguany per costejar la festa grossa de la vila (després del Carnaval).

Segons un dels molts savis i experts en folklore i cultura popular que tomba per twitter, «s'ha volgut reproduïr l'Àliga amb la intenció de que els infants de la vila la treguin a passejar, i així provoqui pànic i basarda entre els coloms, tot allunant-los del centre»

Àliga de Vilanova i la Geltrú


Taula de diàleg avícola

A proposta del col·lectiu gossaire de la ciutat, defensors colaterals dels pardals, es crearà una taula de diàleg avícola on hi haurà representació dels Corriols Camanegre, el sindicat dels coloms, l'advocat del falcó del campanar, els pardals  i les cotorres verdes. Aquesta taula pretén constituir-se com a Plataforma i fer un front comú contra aquest Apartheit plumafòbic.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris