Ara que s'acosta Sant Jordi, el sant Valentí català, a part de comprar 40 roses (a 5euros) a les diferents associacions, AMPAs, partits polítics, entitats, corals, plataformes, sindicats, i grups informals amb els que participes, o que t'aborden directament per la Rambla, també pots invertir una mica en cultivar la lectura. I encara millor si és de creació vilanovina.
Aquestes són les 10 propostes km.0 per aquesta diada de Sant Jordi 2021:
"Els petits gegants"
de Marta Minella i Sebastià Serra
Un llibre pels més petits, per seguir potenciant el seu hooliganisme per la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.
És un projecte impulsat per la Colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú, en motiu del 250è aniversari de la parella de gegants petits, l'Hereu i la Pubilla, del que jo no en podeu ser mecenes però si que poseu adquirir a Els petits gegants o a la parada de la colla aquest proper divendres.
"En la estela del mito"
de Mireia Rosich
Els aquelarres artístics basats en la mitologia clàssica, altrament anomenats Chill Out de Mites i Art, que mensualment dirigeix la Mireia Rosich al Museu Victor Balaguer, han donat el seu fruït en forma de llibre.
A través de "En la estela del mito", la Mireia transporta aquests contes de grecs i romans fins al segle XXI, com si haguessin travessat l'Stargate i de sobte ens trobéssim amb divinitats antigues cara a cara. I en el fons, converteix aquestes primeres dotze figures de l'antiguitat clàssica en eines per poder-nos entendre a nosaltres mateixos, i afrontar el nostre quotidià.
"Estimada Baix a Mar (de) Vilanova i la Geltrú"
de Núria Parés
Tot i que es va presentar a finals de l'any passat, si encara no el tens aquesta guia d'Urban sketching, la diada de Sant Jordi és una bona oportunitat per adquirir-lo. El llibre compta amb dibuixos, i els corresponents comentaris, de més de 60 lloc i ambients de Baix-a-Mart de Vilanova i la Geltrú
“Estimada Baix a Mar” (de) Vilanova i la Geltrú https://t.co/7TvT85ezzq#UrbanSketchers #vilanovaturisme #elcepilanansa #debaixamar pic.twitter.com/9PwLFuKZIk
— Núria Parés (@pares_nuria) August 29, 2020
"La increïble història del bisbe Irurita”
de Josep Maria Ràfols
Josep maria Ràfols, periodista i historiador vilanoví, a través d'un treball d'investigació de més de quatre anys, desgrana la història del bisbe Iruita des de l'assalt al Palau Episcopal, al 1936, fins la seva mort, que sembla divergir de la versió oficial.
"L'Abans: Recull gràfic de Vilanova i la Geltrú (1960 – 1991)"
d'Anna Lleó i Xavier López
Recull gràfic d'unes 1.000 fotografies representatives de la ciutat entre els anys 1969 i el 19991, posant l'èmfasi en l’aspecte humà: la gent, la manera de viure, els costums, les tradicions i les festes, i també els paisatges, els edificis i els monuments més emblemàtics.
"L'amor quiet"
de Mercè Foradada
A través de les cartes d'amor intercanviades entre María Simón i Alejandro Morillo a principis de segle XX, la vilanovina Mercè Foradada, ens dibuixa com era la vida quotidiana de l'alta burgesia barcelonina, en el cor del passeig de Gràcia, precisament des de l'edifici on avui hi ha la Fundació Tàpies.
"Noms de lloc de Vilanova i la Geltrú"
de Vicenç Carbonell
Aquest llibre, editat per l’Institut d’Estudis penedesencs amb el suport de l’Agrupació Excursionista Talaia, l’associació Amics de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i Garraf Coopera, és un recull de 1.135 noms de lloc de Vilanova i la Geltrú, amb les corresponents fotografies i hi ha un plànol toponímic.
"El Foll Parroquial"
de Frank Befa
Monogràfics sense cap tipus de periodicitat de temes gents rellevants de la nostra ciutat.
Subscriu-te per rebre'l al teu mail: el FOLL parroquial
0 Comentaris