Ad Code

Responsive Advertisement

Les 8 teories conspiranoiques vilanovines

Unint els conceptes conspiració i paranoia apareixen un tou de teories que han conviscut amb les versions oficials de fets ocorreguts al llarg de la història; i que són difícils de creure, recargolades i estrambòtiques.

Amb l'arribada de la Covid19 han pres força alguns dels postulats a favor d'una "Plandèmia", i amb el pas dels anys ja no ens sorprenen alguns de més absurds, com que l'Elvis encara és viu, que l'home mai va arribar a la Lluna o que el món està governat per reptilians.

La gran part d'aquestes teories denoten la majoria de les característiques que posseeixen els deliris, per això l'ús del mot paranoia: no acostumen a tenir arguments de pes, només són compartides per una petita part de la població, i els qui hi creuen veuen als crítics com a part de la pròpia conspiració.

D'on surten les teories de la conspiració?

La majoria d'aquestes apareixen degut a les pròpies pors, a experiències personals o col·lectives de difícil explicació o amb dificultat per assimilar, o també per simple interès polític o econòmic.



A Vilanova i la Geltrú no ens en lliurem, i més si som la capital de les persones llunàtiques, així doncs que aquestes són les nostres:


1. En Víctor Balaguer està enterrat al seu propi museu

Victor Balaguer, fou polític, periodista, escriptor romàntic, poeta, dramaturg, historiador català, impulsor del moviment de la renaixença catalana, i també maçó. Construí la Biblioteca- Museu seguint els estàndards de la francmaçoneria a mode de mausoleu.


Llegeix: En Víctor Balaguer està enterrat a la Biblioteca Museu Victor Balaguer


2. Hi havia més d'una Carpa Juanita

Explica la llegenda, que al novembre de 1954, quan ja feia uns 10 anys que el sr. Roig Toqués tenia una carpa provinent del pantà del Foix habitant a la seva bassa....

Llegeix: Conspiració sobre l'existència de centenars de Carpes Juanites


3. Entramat urbanístic al subsòl de la ciutat

Totes les poblacions d'arreu tenen mitificat que entre parròquies i convents hi havia túnels que els comunicaven, i que aprofitaven frares i monges per fer trapelleries...



4. Els indianos eren negrers


Vilanova i la Geltrú, coneguda com l'Havana Xica, és una ciutat indiana: Va tenir un pes important a Catalunya durant aquella època per l'alt índex d'emigrants a Amèrica, els qui van deixar una gran riquesa patrimonial quan van tornar.

Però, qui eren els indianos? Els seguidors d'Indiana Jones hi tenen res a veure? La burgesia catalana no va participar de la compra-venda de persones a Cuba i les Antilles?


5. En Juan Luís és immortal

No és la primera vegada que haurem sentit que alguns cantants i actors encara estan vius, o posseeixen alguns dons que els atorguen una vida inhumanament longeva. 

Dels qui encara estan vius hi trobem l'Elvis Presley o en Michael Jackson, però també trobem teories sobre el vampirisme de Nicolas Cage o la immortalitat de Jordi Hurtado.

I a Vilanova i la Geltrú no ens n'escapem? Per què és diu que en Juanlu és immortal?


[coming soon...]

6. "La Moto" de Pere Tapies té un missatge ocult


Haurem escoltat més d'una vegada que "Another One Bites The Dust" de Queen era una invitació a fumar porros, que "Stairaway to Heaven" és un homenatge de Led Zeppelin a Satanàs, que els Beatles posaven missatges a les seves cançons per fer públic que Paul McCarteny en realitat estava mort, o que l' "Aserejé" de Las Ketchup parla d'una heretgia.

Però, i aquí a casa nostra, què en sabem de "la moto xupu pa pa pa"?


[coming soon...]


7. La Cua de balena de Vilanova és una antena HAARP


Potser aquestes sigles no us siguin conegudes, però pertanyen a un misteriós projecte de la Força Aèria nord-americana que volen dir: High Frequency Advanced Auroral Research Project.

Què és aquest projecte? I què hi té a veure la nova font que hi ha al dic de ponent de Vilanova i la Geltrú?

 
[coming soon...]

8. El Corriol Camanegre no existeix 

Arran de l'arribada del Corriol Camanagre, i altres aus protegides, s'ha prohibit l'accés dels gossos a la platja de Ribes Roges (de "la vaca" a la Daurada) uns mesos abans de la temporada de bany, fet que ha generat diferents teories de la conspiració, una d'elles apunta directament a la inexistència d'aquestes aus.

[coming soon...]



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris