Ad Code

Responsive Advertisement

La FAC castiga 3 entitats per compra-venda de banderes de les comparses

Guerra de caramels a les comparses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú


La Federació d'Associacions del Carnaval de Vilanova i la Geltrú prepara una querella criminal contra entitats que s'han beneficiat de la seva bandera de comparses per fer negoci


La F.A.C. (Federació d'Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú) ha sancionat 3 entitats associades per fer negoci amb la seva posició en el sorteig de guerres de a la plaça de la Vila, i prepara una querella criminal contra persones que se n'han beneficiat per fer negoci d'esquena a la federació.


El portaveu de l'actual junta, Moixó Foguer, ha anunciat aquestes mesures a la sala de premsa de la discoteca Yaya, on ha informat que aquesta actuació s'emmarca en «la lluita contra el frau i contra les xarxes organitzades en la venda de banderes» a la guerra de caramels de la plaça de la vila el diumenge de Carnaval.


De les indagacions amb diferents entitats amonestades, la junta de la Federació d'Entitats pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú ha admès que ha pogut «recopilar informació important de com funcionen les xarxes delictives de compra-venda de banderes, tant d'entitats com persones.» Gràcies a aquesta informació rebuda, el portaveu de la junta ha informat que la FAC interposarà una querella criminal contra aquestes xarxes.



Altres pràctiques suposadament fraudulentes en la celebració de les Comparses de Vilanova

Deixant les banda les banderes creades en un bar o les associacions que s'han creat exclusivament per què la colla d'amistats pugui treure una bandera privativa el diumenge de Carnaval, el sr. Foguer també ha declarat que investigaran 3 casos per valorar el nivell de legitimitat d'algunes entitats de Vilanova i la Geltrú:


1. L'assaltament de grups organitzats per fer-se amb la gestió d'una entitat i els privilegis històrics que aquesta té respecte l'accés a la guerra de la plaça de la Vila.

En comptes de crear una nova entitat i iniciar un procés participatiu, aquest embrió d'entitat colonitza una entitat hoste i així s'aprofita del seu recorregut històric dins el Carnaval de la ciutat.


2. La cerca de socis de forma urgent per evitar no poder sortir a la comparsa.

No sortir a la comparsa comporta perdre puntuació a l'hora de poder escollir la guerra en la que es participa?
Es perden drets històrics?




3. La cerca de participants entre les classes de les escoles vilanovines

Hi han associacions de Vilanova i la Geltrú que estan explorant noves formes de supervivència comparseril. Una d'elles és oferir-se a les escoles de la ciutat.

Aquesta però que no deixa de ser una pràctica perfeccionada del que ja passa amb altres entitats, on algunes banderes tenen nom i cognom.

.


És aquest el futur del nostre Carnaval?
És aquesta associació una entitat visionària o una entitat heretge?


Per valorar aquestes i altres pràctiques, la Junta de la FAC ha efectuat denúncia al tribunal constitucional del Carnaval per tal de que dicti sentència a favor o en contra.



Segueix-nos a whatsapp
Segueix el diari Foll al canal de Whatsapp




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris