La Copa Amèrica utilitzarà Oompa-Loompas si no troba voluntaris

L'esdeveniment a Vilanova i la Geltrú penja d'un fil degut a la falta de voluntariat


OOmpa-Loompas treballant a Vilanova i la Geltrú



El passat mes de març es va saber que Barcelona acolliria l'agost del 2024 la 37a edició d'aquesta competició, un dels esdeveniments esportius més importants del planeta quant a repercussió en un territori. Després d'intenses negociacions, una delegació de la Copa Amèrica va estar valorant la possibilitat que la capital del Garraf acollís aquesta prova.


Es destinarà tres milions d'euros de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona per acollir aquest esdeveniment i l'ocupació de tot el front marítim vilanoví. Però fa falta persones que de forma voluntària, és a dir sense cobrar ni un euro, executin tasques d'aquest milionari esdeveniment que no es poden cobrir a través de contractacions laborals.

Sense elles aquest no es podrà dur a terme i a dia d'avui encara falta un gruix important del que ha de configurar aquest equip.


Què és el voluntariat?

Segons la llei catalana de Voluntariat, aquest és el conjunt d’accions i activitats d’interès general motivades per l’altruisme i la voluntat de transformació social que compleixen persones físiques, denominades voluntaris, que participen en projectes en el marc d’una activitat associativa o bé en programes específics de voluntariat d’una entitat sense ànim de lucre, d’acord amb el que estableix aquesta llei.



Així doncs, entenent que aquesta activitat és d'una entitat sense ànim de lucre, i que la motivació de les persones que hi treballin gratuïtament serà l'altruisme i la voluntat de transformació social, no pas ensumar engrunes d'opulència, l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet una crida 'in extremis' a la cerca de voluntariat, i els que hi participin tindran un reconeixement especial en la propera celebració del Dia del Voluntariat, desbancant el voluntariat de l'Economat, el dels Centres d'Esplai, el dels projectes a favor del medi ambient, o el d'acompanyament a col•lectius desafavorits entre d'altres.





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris