La ITV s'ubicarà al centre de Vilanova per facilitar que s'hi pugui anar caminant

Amb aquesta última mesura es dóna per tancat el pla de mobilitat de Vilanova i la Geltrú fins a la confecció del nou govern municipal


Inspecció Tècnica de Vehicles a Vilanova i la Geltrú


Les ciutats, com és el cas de Vilanova i la Geltrú, en les darreres dècades han anat adaptant els centres històrics, de configuració irregular, a aquelles formes de moure's més respectuoses amb aquests entorns: la mobilitat a peu i amb bicicleta. 

En els darrers anys s'han realitzat nombroses reurbanitzacions en carrers del centre urbà.  No sempre l'origen d'aquestes reurbanitzacions ha estat la mobilitat del nucli antic i del primer eixample, però han conduït cap a l'adaptació del trànsit a les característiques viàries. Són l'antecedent més immediat de la pacificació del centre urbà de Vilanova i la Geltrú.


«Reconfigurem els espais perquè la ciutadania recuperi al carrer protagonisme sobre els vehicles.»


Actualment el taller d'Inspecció Tècnica de Vehicles es troba ubicat a la ronda Europa de Vilanova, un lloc de difícil accés pels ciutadans que aposten pel transport sostenible i per una transitabilitat adaptada als nous temps i que aposti per posar les persones al centre de Vilanova i la Geltrú.


ITV Vilanova i la Geltrú


És per aquest motiu que, seguint en la línia de la pacificació de la ciutat, el taller passarà a ubicar-se al barri del centre vila, concretament al carrer santa Anna.


«Avancem per tenir una ciutat a la mida de les persones»


«D'aquesta manera les persones amb mobilitat reduïda o fins i tot els infants podran fer ús d'aquest recurs» explica Antoni Palacios «ja que fins ara estaven obligats a anar a la ITV en cotxe». Al mateix temps aquesta mesura té la intenció de potenciar la revisió de l'estat dels vehicles amb més assiduïtat que l'actual, que és anualment o bianualment.





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris