Ad Code

Responsive Advertisement

El barquer denúncia la nena bonica per discriminació edatista

"Que jo em vulgui allitar amb joves que podrien ser les meves filles és la tercera causa de discriminació mundial" clarifica el conegut personatge de la cançó infantil



El popular barquer de més de 60 anys, insistent en persuadir a pujar a la seva  barca a les noies menors de 25, ha denunciat per edatisme a aquesta jove i a la societat en general per ser discriminatòria.


Al pasar la barca
Me dijo el barquero
Las niñas bonitas
No pagan dinero


«Quan tu discrimines a una persona de raça negra, ets un racista. Quan tu discrimines a una persona que estima una persona del seu mateix sexe, ets un homòfob. Quan tu discrimines a una persona, normalment homes cis i heteros, que s'aprofiten de la seva fama i influència per estar amb noies exageradament més joves que ells, no existeix cap terme per definir-te», explica amb resignació el barquer.


Què és l'edatisme?

El terme ageism va ser utilitzat el 1968 pel gerontòleg i psiquiatre Robert Butler per referir-se a la discriminació contra les persones grans.

Segons Butler, aquesta problemàtica està constituïda per tres aspectes, que són les actituds perjudicials cap a les persones grans, a la vellesa i a l'envelliment; les pràctiques discriminatòries cap a aquest col·lectiu, i els processos i polítiques institucionals, els quals perpetuen i fan perdurar els estereotips sobre la gent gran, reduint així les seves oportunitats de viure una vida satisfactòria i disminuir la seva dignitat personal.


A mode d'exemple, l'edatisme és que no et contractin a partir dels 45 anys, que els metges ignorin les teves malalties perquè "són xacres de l'edat", el tracte que reben molts avis en residències, que els tractaments destinats a “frenar l'envelliment” estiguin orientats majoritàriament a dones, que les persones grans no puguin ni actualitzar la seva cartilla al banc perquè els obliguen fer ús del caixer, o que eliminin serveis bàsics en els pobles on hi ha majoritàriament població envellida.


Però segons el barquer «no deixa de ser una agressió que et diguin que ets un vell per cercar només jovenetes. I aquesta és la tercera causa de discriminació mundial després del racisme i l'homofòbia"


El barquer reclama el seu dret a aprofitar-se de la seva posició de fama i poder per encadenar relacions amb noies súper joves que estan en una etapa de la vida completament diferent.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris