Ad Code

Responsive Advertisement

L'ajuntament canvia el nom de la carretera general per poder-hi posar una placa de memòria històrica

L'avinguda Jaume Balmes passarà a ser l'Avenida del Generalísimo


Placa en memòria de Francisco Franco Bahamonte a Vilanova i la Geltrú


Fa dos anys l'Ajuntament va promoure un estudi  sobre l'espai públic i els drets humans, on es van  comptabilitzar a la ciutat un mínim de 116 elements patrimonials relacionats amb els indians, dels quals menys d'una quarta part són públics.

A partir d'ara, a proposta de la Comissió de Memòria Històrica, el consistori vilanoví instal·larà rètols informatius sobre la relació de certs personatges amb la violació dels drets humans per acompanyar les seves plaques de carrer.  

Sent conscients que l'actual regnat d'Espanya és fruït d'una dictadura sorgida d'un cop d'estat contra la II República Espanyola, i que va suposar una violent, cruel i sagnant repressió, l'ajuntament també vol deixar clar el seu posicionament íntegre i obstinat contra els crims franquistes. És per això que canviarà el nomenclàtor de tota la carretera general, des de la caserna de la guàrdia civil fins a l'avinguda de cubelles, passant a anomenar-se Avenida del Generalísimo.

A sota de les plaques amb el nou nom del carrer s'hi instal·larà una segona placa com la que es veu a continuació, on s'especifica que el sr Franco «no ho va fer tot tant bé com ens volen fer creure».

Aquests dies l'Ajuntament ha fet arribar al veïnat de de la carretera una carta on se'ls explica la iniciativa. El regidor de Memòria Històrica, Adrià Guevara, ho valora com «una iniciativa valenta i important per la ciutat, no volem esborrar el nostre passat, sinó resignificar-lo per poder-lo explicar millor».




Placa en memòria de Francisco Franco Bahamonte a Vilanova i la Geltrú




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris