Ad Code

Responsive Advertisement

Quant et pots acabar de gastar pel Black Friday segons el que hagis donat al Gran Recapte?


Avui és l'últim dia d'aquest magnífic invent americà per gastar compulsivament. Si tens mala consciència al comprar, aquí t'oferim la taula d'equivalències per rebaixar el teu nivell de remordiment amb «solidaritat».


Black Friday a Vilanova i la Geltrú


El Black Friday és l'endemà del Thanksgiving Day (el Dia d'Acció de Gràcies), que de moment no celebrem, però espereu-vos uns quants anys i veurem importar galls d'indi d'Estats Units per celebrar aquí aquesta efemèride yanqui.

El terme Black Friday té el seu origen a Filadèlfia, on era utilitzat per descriure el dens trànsit de vehicles i població que abarrotava els carrers l'endemà d'Acció de Gràcies. Així doncs que es van inventar aquest quart divendres de novembre per dedicar-lo a gastar, qué és la base d'una correcta economia capitalista.

Ja exportat aquí per grans empreses, que per res del món pretenen acabar amb el comerç local, va passar d'un dia a una setmana. Un dels motius principals és que aquí no et donen un dia de festa a la feina per gastar-te el sou en compres per Nadal. Però al allargar-ho una setmana, i amb la implementació del comerç electrònic, el nivell de despesa era exageradament immoral i calia la incorporació d'un atenuant de consciència. És aquí on va aparèixer el Gran Recapte on socialment estem obligats a col·laborar per no semblar egoistes.


Si vols ser solidari omple la capsa

Aporta el teu quilo de solidaritat



Si ahir vas donar cigrons, hauràs rebaixat el teu nivell de mala consciència per poder fer avui les darreres compres a la setmana del Black Friday.


Taula d'equivalencies Solidaritat - #BlackFriday


1 pot de cigrons bullits només t'arriba per poder-te anticipar al regal d'amic invisible més baratet. Vindrien a ser uns 5€.

Un paquet de pasta equival a uns 10€. Sempre que sigui quelcom bàsic, com macarrons o fideus; la resta de tipologies de pasta ja augmenten el valor inicial tot i que no són necessaris perquè lo realment important és omplir estómacs.

1 pac de llaunes de tonyina. Aquí caldria diferenciar si són al natural o amb oli. Les segones tenen major valor ja que ofereixes dos productes en un (tonyina i oli), però tot plegat no arribaria als 15€.

La sal i el sucre no convaliden res, ja que no són necessaris per la dieta i no cal donar luxes als pobres.

La llet (només la de vaca, evidentment, i no privilegis alimentaris com les begudes vegetals o la llet sense lactosa) equival a uns 20€ en compres pel Black Friday.

L'oli és el més top de tots. L'equivalència és d'aproximadament 50€.


Gran Recapte vs Black Friday




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris