Ad Code

Responsive Advertisement

Baralla salvatge a la Geltrú amb pals, forques i dinamita

 

La inseguretat denunciada des de fa mesos pel veïnat s'ha incrementat durant les festes del barri


Ball de Bastons de la Geltrú



El barri de la Geltrú ha sigut aquest cap de setmana l'escenari d'una batussa salvatge on s'han emprat bastons, forques i fins i tot pólvora com a armes. Avui dilluns encara hi han restes de l'enfrontament en uns quants carrers del centre. Les persones entrevistades pel Foll denuncien que la inseguretat va a més al barri des de fa mesos durant les nits del cap de setmana i que s'ha vist incrementada amb la festa major del barri.


Això és insostenible, cal que governin ja els socialistes.


A hores d'ara encara es desconeixen les causes que van originar l'escaramussa, però tot apuntaria a una disputa per les apostes d'una cursa de cavalls il·legal:



Les persones amb què hem parlat aquest dilluns a la tarda pels carrers de la Geltrú confirmen que dissabte a la nit ja es van produir els primers aldarulls, amb tambors i foc, i que «la nit de diumenge a dilluns la cosa ja es va desmadrar del tot, amb taules pel carrer i gent tocant el sac de gemecs i el flabiol», segons relata una veïna mentre passa l'escombra davant de casa seva per recollir mocadors de paper i gots de plàstic trencats.


No es pot continuar així, això era un barri tranquil amb gent gran.


«No es pot continuar així. Aquí hi viu gent gran i tenim al costat una residència d'àvis. S'han passat la nit fent festa. Al costat de l'església, un grup d'inconscients fins i tot han fet castells», afegeix la mateixa veïna.


SOPAR A LA FRESCA 10


La Geltrú s'omple de botellades i taules al carrer

A la Plaça del Sagrat Cor una veïna explica que la nit de diumenge a dilluns «s'han sentit crits com mai i el carrer estava plegat de taules amb gent cridant i cantant fins a altes hores de la matinada».


Els carrers de la Geltrú s'han convertit en una discoteca a l'aire lliure i sembla que ho hàgim de tolerar.


La representació veïnal està denunciant, des del mes de març, l'enrenou que es genera al carrer un cop els bars i discoteca han tancat, quelcom que no havia passat mai abans del juliol de 2019, i que curiosament va en increment a mesura que s'acosten les eleccions municipals, com la brutícia a la ciutat i el caos circulatori.


Tomb de Foc a la Geltrú
Imatge d'arxiu de la Geltrú cremant


Parets brutes de dinamita

L'enfrontament entre bandes ha arribat al seu cúspide aquest matí del 15 d'agost, amb diferents enfrontaments i altercats amb bastons, forques i pirotècnia. Segons ens informen a aquest mitjà, diferents grups armats amb foc han recorregut els carrers del nucli històric del barri, seguits per uns emmascarats amb forques, i dos grups de hooligans que s'han barallat amb bastons mentre empaitaven uns ponis.




Dues veïnes entrevistades al carrer del Castell, metre netejaven encara ara part de les parets brutes amb restes de pólvora, han explicat com els carrers s'han omplert de gent per veure l'espectacle, i que des de la parròquia ha sortit un grup de voluntaris repartint espígol per calmar els ànims.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris