Pàgines

Passa al contingut principal

Adéu al Carnaval de Vilanova com el coneixem fins ara


Ahir es va estrenar una nova junta de la FAC plena d'associacions veïnals.


Carnaval de Vilanova i la Geltrú


La Federació d'Associacions del Carnaval de Vilanova i la Geltrú va renovar ahir la seva junta amb una única candidatura encapçalada per Dídac Santos, de l'associació Amics de Voramar. A partir d'ahir la FAC compta amb tres vicepresidents: Jaume Guxens, de l'AV La Geltrú, Lluis Amarè, de l'AV Centre Vila i Josep Lluis Lopez, de l'AV Nucli Antic. I completen la junta directiva Jordi Orriols, de Club Nàutic, com a tresorer, Sílvia Fraire, de La Medusa, com a secretària, i com a vocals Cristina Sadurní, del Guixot, Xavi Sancher, d'Amics dels Barrufets, Oscar Gordillo, de La Roma Roja, Maribel Frutos, de l'AV Plaça de la Sardana, i Rosa Maria Luque, de l'AV Molí de Vent.


Com serà el Carnaval de Vilanova i la Geltrú a partir del 2023?

Segons diferents fonts consultades, la nova junta de la FAC presentaria alguns canvis substancials en el model de Carnaval vilanoví conegut fins al moment.

1. Via lliure a les Carrosses de Canyelles a l'Arrivo

Fins a dia d'avui les diferents juntes de la FAc havien posat pals a les rodes a la participació de carrosses intermunicipals a l'Arrivo del rei carnestoltes. Amb la presència del paladí de Canyelles entre les vicepresidències, semblaria ser que el tsunami de carrosses amb nivell ínfim de sàtira i nivell desmesurat de purpurina i coreografies acabarà col·lapsant el millor Carnaval del món.


2. Nou traçat de l'Arrivo per potenciar el comerç de l'av Francesc Macià

Per poder donar cabuda a les carrosses de Canyelles i del Penedès, i per potenciar el comerç de l'avinguda Francesc Macià que ha tingut pèrdues milionàries degut a la implantació del carril bici, el nou traçat de l'Arrivo començaria a la plaça dels Sis Camins, baixaria per l'avinguda Rocacrespa per enllaçar amb el carrer del doctor Zamenhoff, i tombaria per l'avinguda Francesc Macià fins arribar a la plaça de la vila.


3. Incògnita per la imatge gràfica del Carnaval 2023

Tota i que podria semblar que el cartell del Carnaval 2023 ja estaria enllestit, sembla ser que la imatge gràfica no està del tot solucionada i hi ha dubtes sobre qui podria ser-ne l'autor.

Cartell del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 20204. La seu de la FAC es traslladarà a la seu del PSC

Per seguir amb el costum, ja que la major part de la junta està formada per membres d'associacions veïnals, la FAC es reunirà a la mateixa seu del PSC de Vilanova i la Geltrú, a la plaça de la peixateria, el mateix lloc on es reuneixen les associacions veïnals per compartir comunicats.


5. Màscara d'Or a la Daurada

Quan el Cineclub Sala 1 va deixar d'organitzar la Màscara d'Or ja es van sentir rumors de poder-la traslladar a la Daurada. Sembla doncs que ara les possibilitats augmentarien...


6. Nou format de Carnaval Infantil


A partir d'aquest any el carnaval infantil es descentralitzarà i es celebrarà íntegrament a cada un dels centres cívics de la ciutat.