Ad Code

Responsive Advertisement

Invasió a Ribes Roges

El litoral català torna a patir una invasió que s'ha vist eclipsada pel conflicte a la regió del Donbass.


El Corriol camanegre, Picaplatges camanegre (a les Pitiüses), Tiruril·lo camanegre (a Mallorca), Passarius, Kentish plover (en anglès), Chorlitejo patinegro o mierda-pajaro-que-no-me-deja-pasear-al-perro és un ocell estival limícola que ja fa alguns anys nidifica a la desembocadura del torrent de Sant Joan.


Degut a la seva arribada, des d'avui mateix ja no es pot anar a la platja de Ribes Roges amb gossos, entre la passarel·la de la Pasífae (la vaca) i el dic de Ponent (la Daurada), ja que hi comencen les mesures de protecció de la posta.


Ribes Roges sempre ha sigut la residència d'estiu de molts vilanovins

Al ser una espècie protegida l'Administració Local ha de garantir-ne l'espai de nidificació, tant si aquest decideix nidificar en un raconet d'una platja perifèrica com si es planta al bell mig de la plaça de la vila.

És aquí quan els gossos, gosses i gossis de la ciutat (incloent-hi aquí també els Yorkshires i Chihuahues) creient-se que el sistema litoral és un lloc de trobada i d'esbargiment com un pipican qualsevol, protesten per la reducció de la seva època d'esgambi uns mesos degut a l'arribada d'aquest ocell.

De fet el Regidor Gerard Llobet (PSC), a la Sessió 06/2017 Ordinària de Ple Municipal del 3 d'abril de 2017, arran de la Moció per demanar un espai delimitat i horari d’ús de les platges per a gossos en període estival (Exp. 31/2017-eMOC) presentada per la regidora Carmen Reina, ja plantejava la opció de delimitar durant tot l'any la desembocadura del Torrent de Sant Joan per protegir-ne les aus que allí habiten.


Amb què ens sorprendrà enguany la comunitat gossaire de la ciutat?

La informació actualitzada aquí sempre: FOLL.eu! I també a telegram t.me/folleu

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris