Ad Code

Responsive Advertisement

La Moto d'en Pere Tàpias conté un missatge ocult

   [Teories conspiranoiques vilanovines]

El conegut cantautor i gastrònom vilanoví va deixar escrita la millor manera de fer una Sípia a la bruta.

la moto d'en Pere Tapias



En el 6è aniversari de la mort del millor ambaixador de la ciutat ha sortit a la llum un fet inèdit dins la musicologia catalana: que una cançó contingui un missatge subliminal.

Dins de la gran quantitat de mitologia urbana que va aparèixer als anys 90 hi trobem que la sorra de la platja i les cadires dels cinemes estaven plegades amb xeringues infectades de VIH, que el nom d'Axel Rose feia referència a Oral Sex, que a les llaunes de refrescos hi havia orina de rata, que els tatuatges d'aigua (dels xiclets) contenien LSD, que quan algú et convidava a una beguda hi havia posat burundanga, o que Pokemon i els Teletubbies idiotitzaven els infants. Bé, aquest últim sembla ser cert.

En tot cas, un dels mites urbans amb més potència i vigència entre els adolescents, i que ha sobreviscut fins a l'actualitat, és el mite dels missatges subliminals darrere d'algunes cançons famoses: Haurem escoltat més d'una vegada que "Another One Bites The Dust" de Queen era una invitació a fumar porros, que "Stairaway to Heaven" és un homenatge de Led Zeppelin a Satanàs, que els Beatles posaven missatges a les seves cançons per fer públic que Paul McCarteny en realitat estava mort, o que l' "Aserejé" de Las Ketchup parla d'una heretgia.



Sípia a la bruta de Vilanova

La gràcia d'aquest plat es troba en què tots els ingredients es posen en cru a l’olla i es van fent.
L'expressió “a la bruta” es refereix a la simplicitat de cuinar tots els ingredients crus, a foc lent, a la cassola, fins a convertir-se en un plat espectacular.

Segons Pere Tàpias, cal posar oli en una cassola, la sípia neta i tallada a daus, la ceba, tomàquets a quarts, alls i una mica d’aigua i es va fent fins que la sípia estigui tendra.
Després es posen patates esqueixades i més aigua i sal.

Escoltant "La Moto" al revés podrem saber quin és el temps de cocció adequat, i un ingredient secret (que no és la xocolata) proposat per Pere Tàpias.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris