El govern local aposta per estirar el municipi fins al límit mentre el centre segueix reservat per a cafeteries amb latte art.
El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquesta setmana la creació de 78 habitatges de lloguer social al sector del Llimonet I i II. La decisió no ha estat exempta de controvèrsia, ja que la ciutadania no ha pogut evitar recordar que, més enllà d’aquesta zona hi habiten els monstres.
Al centre no hi caben pisos socials. On aniran sinó els turistes?
Airbnb al centre, els pobres a l'extraradi
Amb aquesta mesura, l'Ajuntament consolida un model urbanístic que busca mantenir la convivència harmònica entre turistes al centre de la ciutat i famílies treballadores més enllà de la ronda. «És una qüestió de jerarquia natural», explica un urbanista consultat per aquesta redacció. «Els turistes necessiten estar a prop de la gelateria artesana, mentre que la gent pobra pot anar fent quilòmetres fins a arribar a casa seva, i així s'estalvien diners en quotes de gimnàs».
De la Murcia Xica al Llimonet: la història es repeteix
Els historiadors ja han traçat paral·lelismes entre el creixement del Llimonet i altres moments clau de l'expansió urbanística vilanovina. «A l'Edat Mitjana la gent es va establir als extramurs; durant els anys quaranta es va crear la Murcia Xica; a principis de segle, les famílies joves anaven a viure a Cubelles o Les Roquetes; i ara tenim el Llimonet, a extraronda», expliquen amb entusiasme. Yolanda Sànchez, regidora d'Habitatge de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú destaca que aquesta evolució és natural: «Abans construíem cases on manava la necessitat; ara, on no molestin».La meva descendència no pot tenir veïns pobres
La segona tinenta d'alcaldia, entusiasta defensora de la pobresa controlada, ha explicat que els pisos del Llimonet són una solució ideal perquè no interfereixen amb el benestar de les zones nobles de la ciutat. «La meva descendència, que viurà al centre neuràlgic de la vila, no pot tenir de veïns a gent pobre. No és una qüestió de prejudici, sinó de sostenibilitat emocional», ha argumentat.
Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Vilanova es felicita per "posar ordre" al caos social i urbanístic: la pobresa, al Llimonet; el brunch, al centre.
El que encara no se sap és si aquests pisos seran habitables el 2025 o el 2125, però el govern confia que els futurs habitants del Llimonet s’adaptin ràpidament a la vida a l’extraronda. «Com diuen els cartògrafs locals, el Llimonet és on acaba Vilanova i comença l’aventura», ha conclòs Sánchez amb un somriure.
0 Comentaris