Ad Code

Responsive Advertisement

El Port de Vilanova i la Geltrú podria tornar a acollir un espai de desballestament de vaixells

Aquest nou espai ocuparia part de la platja de sant Cristòfol, la del far. 


Xavier Llaó

El Consorci de Desguassos Marins Mediterranis ha presentat recentment una sol·licitud per a demanar que es restableixi la llicència per operar novament a la zona portuària de Vilanova i la Geltrú, que va acollir aquesta activitat durant gairebé tres dècades, entre els anys 60 i 90.

En aquell moment es desballestaven bucs de petita i mitjana eslora, la majoria de mercaderies i transport d'hidrocarburs, tot i que també hi van arribar a entrar de militars reconvertits per a ús civil de l'era soviètica.

El Consorci demana amarratges per a poder acollir mitja dotzena de bucs, a més d'una nau per a emmagatzematge, un taller annex d'eines i serveis, tres grues de carril i dos vaixells remolcadors d'alta potència.




Després del tràmit cal esperar la resposta de l'administració a l'espera del vistiplau, que ben segur afavorirà l'economia local i comarcal, ja que es preveu la creació de nombrosos llocs de treball del sector del metall.

La contaminació que generarà l'activitat afavorirà la biodiversitat marina

Els pescadors de la zona afirmen que "quan hi havia el desguàs es pescava més, i a sobre et deixaven entrar al port amb el cotxe i no havies de caminar 3 km com ara", afirma Paco, de 98 anys.

El Paco, vilanoví de tota la vida, encara tira la canya a la vaca per capturar algun burro o alguna llisera. Amb els ulls plorosos recorda les grans pesqueres presidides per la falç i el martell d'una d'aquelles impressionants naus soviètiques.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris