Ad Code

Responsive Advertisement

10 coses més que no sabies de l’Olga Arnau i Sanabra

 

Coneix més l’alcaldessa i candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú


Olga Arnau i Sanabra, alcaldesa de Vilanova i la Geltrú



Olga Arnau i Sanabra va entrar com a regidora a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el 2015.

Tres anys més tard, el 2018, va ser regidora d’Economia, Empresa i Innovació. I al 2019 va passar a ser alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya.

Feminista, republicana i ferma en la lluita per la justícia social, com la Teresa Llorens, és propera amb els veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú i el teixit social i econòmic de la ciutat. 


A continuació et detallem 10 curiositats que amplien les altres 10 que ha publicitat la web Esquerra.cat:


1. Olga de la tempesta

Nascuda el 1966 dC., la princesa Olga va ser la última filla dels reis de Rocadrac. L'Olga va néixer en el transcurs d'una impressionant tempesta que va assotar Vilanova i la Geltrú, per aquesta raó de vegades és anomenada "Olga de la Tempesta."



2. L'Olga de baix-a-mart.

De família de pescadors, estima el mar, ja que la fa sentir lliure, així com els mariners i les seves cançons i històries.

Està enamorada del mariner del Ball de Nans de Vilanova i la Geltrú. Assegura que és clavat al seu avi.


3. Olga a meiga

Amant del pulpo a Feira, de l'empanada gallega i dels pimientos del Padrón, va embruixar un policia gallec per casar-se en una Diada de Sant Jordi. 

A més a més té tatuada a l'avantbraç la frase «nin arre que escapes nin xo que te deites»



4. Trencadora de cadenes

D'esperit republicà i independentita, a casa te un terrari amb formigues obreres alliberades de l'absolutisme de la formiga reina.



5. L'Olga implicada socialment

A més a més de ser fundadora i presidenta del Club Nou Bàsquet Vilanova, i presidenta de la Fundació Unió d’Esport Base Vilanova i la Geltrú, també va ser sòcia del Club de plaques de cava del Fondo Somella, impulsora de la Societat protectora del Morrut de les Palmeres, membre fundadora de la Coalició pel reconeixement de la Guerra de Polses (en castellà Pulso Chino),  i presidenta de l'escala de veïns.



6. L'Olga de la festa

A part de ser bastonera i diablessa, l'actual alcaldessa va ser nen Jesús als Pastorets del Círcol Catòlic, va ser angelet al balls de Cercolets i al dels Diables, va ballar en tots els balls de la Cercavila de l'Imaginari, va ser concubina d'un Carnestoltes,  va desafinar als Coros dels Borregos de Vilanova, i ha ballat sardanes amb els Dansaires Vilanovins.


També va tocar la caracaxá en una de les Batucades de la ciutat, es coneix els passos de la Moixiganga de la Geltrú, i estava a la plaça de la vila el dia en que els Bordegassos van descarregar el tres de nou.


7.  L'Olga emprenedora

De petita ja feia polseres de fil per vendre a l'escola; i durant l'estiu feia sucs de llimona i posava la seva paradeta informal damunt una caixa de cartró al carrer, davant del portal de casa.

De gran es va formar en assessoria fiscal i mercantil, concretament en el el sector cooperatiu, i va fundar la seva pròpia consultoria.


8. L'Olga matinera

A les 8 del matí ja està en marxa, com la resta de classe treballadora, perquè té moltes coses a fer estant tan estretament vinculada amb el teixit cultural, social i econòmic de la ciutat.

Fins a les 12 del migdia funciona a base de cafès. Sempre ha defugit la cocaïna, no com d'altres representants locals de la ciutadania. I a partir de les 6 de la tarda ja comença a prendre infusions de valeriana, passiflora i melissa per baixar el ritme i aconseguir dormir com un nadó.


9.  L'Olga del bolígraf lila

En la seva pas per l'Escola de Bruixeria Hogwarts, va rebre de la mà dels Savis Elfs un bolígraf màgic amb tinta de sang de unicorn. Oficialment és un simple  bolígraf de tinta lila que ella ven com a símbol feminista, però la veritat és que és un poderós horrocrux de la casa Gryffindor que incrementa el seu coratge i honestedat.


10. L'Olga experta en cocina marítima

D'amagat escolta "No me pises que llevo chanclas"






Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris