Ad Code

Responsive Advertisement

El canvi climàtic acaba amb el castanyer de l'estació

 

En Marrameu segueix ben viu.


Castanyer de l'estació de Vilanova i la Geltrú



Els experts consideren que el castanyer de l'estació és el segon mamífer del planeta que s'extingeix, a causa del canvi climàtic provocat pels éssers humans, després del Melomys rubicola, un rosegador australià que habitava al cai Bramble. A aquestes dates les persones que anaven a agafar el tren a primera hora del matí encaraven la jornada laboral amb il·lusió tot olorant les castanyes torrades. I saber que en arribar de nou a Vilanova podria comprar-ne un grapat era era un bon incentiu per treballar tot el dia, dedicar un quart de la jornada en transport públic i suportar estoicament la incompetència de la gestió de rodalies.

L'existència del castanyer de l'estació, considerat els primer mamífer migratori endèmic de Vilanova i la Geltrú, va ser registrada per Eduard Toda el 7 de maig de 1884.

Però amb el pas dels anys, i de l'ampliació del període estival, s'ha reflectit una reducció del nombre de dies d'estada a la capital del Garraf, fins que l'any passat l'espècie va ser vista per última vegada.


Probablement això representa una nova extinció d'un mamífer causada pel canvi climàtic antropogènic (provocat per l'home)


Fa dies que a les xarxes socials es pregunta per la seva arribada i milers d'infants s'hauran d'acollir a la festivitat del Halloween al no poder tenir castanyes torrades a la vigília de Tots Sants. En el ple municipal extraordinari d'avui el grup de Ciutadans  proposarà la creació d'un un informe científic per constatar la seva desaparició i propostes per que el castanyer torni a niar a Vilanova i la Geltrú.

"Probablement això representa una nova extinció d'un mamífer causada pel canvi climàtic antropogènic", apunta un informe científic de la Universitat Politècnica de Catalunya, en el que es recomana que es declari extint.

Els experts han afegit que l'arrel de la causa de la seva desaparició és l'augment i ampliació de les temperatures, cosa que ha provocat que no trobi el moment oportú per instal·lar-se a torrar castanyes.

En Juan Luis Ruiz, alcaldable a Vilanova i la Geltrú per les eleccions municipals del 2023, ha declarat que "d'arribar al govern, des del Partir dels Socialistes, ens comprometem a revertir-ho totalment".


Marrameu torra castanyes a la voreta del foc


En Marrameu s'escapa de la mort

Per la seva banda, qui evita acabar extint és en Marrameu, ja que ja no torra castanyes a la voreta del foc, i per tant ja no li peta una als morros, i gràcies a això el tenim ben viu.

Pica ben fort, pica ben fort, que piques fusta, pica ben fort. Pica ben fort, pica ben fort, que piques fusta, pica ben fort.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris