Ad Code

Responsive Advertisement

Vilanova contractarà ciclistes per omplir els carrils bici

El procés de selecció dels actors contractats per l'Ajuntament es farà públic quan comencin les obres del carril bici de l'avinguda Francesc Macià 


A  finals del mes de maig començaran les obres de construcció del nou carril bici de l'avinguda de Francesc Macià, a Vilanova i la Geltrú. El nou carril bici, amb 920 metres de longitud, remodelarà íntegrament la via, entre el carrer Josep Coroleu i la rambla Arnau de Vilanova, seguint una estètica similar a la intervenció a la rambla Samà; i  permetrà connectar diversos centre educatius.

Segons justifica l'Ajuntament de Vilanova, el tram final de Francesc Macià  assumeix una intensitat mitjana diària d’entre 5.000 i 8.000 vianants i bicicletes mentre que la intensitat mitjana de vehicles és d’entre 1.000 i els 3.000.

"En aquesta avinguda hi circulen més vianants i bicicletes que cotxes, però dediquem un 60% de l’espai per als vehicles i només el 40% de l’espai és per als vianants".


En el cas que aquesta dada no augmenti de forma natural, l'ajuntament de la ciutat ha previst la contractació de 1.000 actors que circularan de forma contínua, de 9'00h a 13'00h i de 16'00h a 19'00h, per la xarxa de carril bici, centrant-se en el sector oest de la ciutat. D'aquesta manera es generarà una major percepció d'utilització del carril bici, i potenciarà que la gent en faci servir.



Aquesta acció està emmarcada dins el programa d'Ajuts a Municipis per a la Implantació de zones de baixes emissions i Transformació digital i sostenible, finançat per la Unió Europea Next-Generation, emmarcat en Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que ha atorgat a Vilanova i la Geltrú més de tres milions d'euros per executar una proposta de mobilitat activa i ampliació de la xarxa pedalable.



Llegeix totes les notícies sobre

La Guerra de la Pacificació

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris