Ad Code

Responsive Advertisement

Una entrada a Hogwarts al Museu Víctor Balaguer

Don Víctor Balaguer i Cirera, anomenat per la comunitat muggle de l'època 'Lo trobador de Montserrat', va ser un important mag de la casa Ravenclaw.



El quadre l'Hivern, de Josep Maria Tamburini i Dalmau, era una de les portes d'accés a la casa amb la frase de pas "Foc al bosc". Malauradament aquest accés ja fa anys que està en desús degut a la incapacitat dels vilanovins de poder pronunciar correctament aquesta sant-i-senya.


El Museu Balaguer tanca per fer importants obres de millora i reobrirà amb novetats


Segons informa l'Ajuntament, l'actuació a dur a terme té un nivell de complexitat alt, ja que, per un costat, cal utilitzar tècniques constructives respectuoses amb l'edifici, que és un Bé Cultural d'Interès Nacional i, per l'altra, perquè cal desplaçar les obres d'art exposades a les sales per evitar que es malmetin amb les obres.


El regidor de Patrimoni, Jordi Medina, destaca que el projecte s'emmarca en els objectius del govern "d'actualitzar els museus de Vilanova i la Geltrú, fer-hi les inversions que durant molts anys no s'havien fet".


Roda de premsa conjunta de Hogwarts i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú


Nova conceptualització per la desestacionalització del turisme

Les millores en l'accessibilitat i en la senyalització són alguns dels canvis que viurà el museu, tal i com apunta el regidor de Patrimoni, "aprofitarem per conceptualitzar de nou i reinterpretar el que serà el museu, vam fer una enquesta a la ciutadania, a partir d'aquesta enquesta hi ha un treball de debat, reflexió per poder obrir el museu amb una nova conceptualització adaptant-nos a les demandes i inquietuds de les persones visitants".


S'espera que amb l'obertura d'aquest nou portal a l'Escola de Bruixeria Hogwarts part del turisme que rep l'estació King's Cross de London pugui venir cap a la capital del Garraf.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris