Ad Code

Responsive Advertisement

Ensierru al centre de la ciutat

Ahir dimecres, a la plaça de les Neus, els Pabordes 2009 van presentar la programació de la Festa Major. El més destacat serà l’ensierru que es durà a terme pels carrers de Vilanova i la Geltrú.




Ja fa varis anys que l’Associació de Veïns de la Collada- Sis Camins realitza la demanda de poder dur a terme un “encierro” pels carrers de la ciutat dins el marc de la Festa Major. Però no ha estat fins aquest any que els pabordes han decidit tirar-ho endavant per cobrir el buit existent el dia 6 al matí.


El consistori es va oposar, en un primer moment, a celebrar aquest acte, ja que des del 2001 Vilanova és considerada “ciutat amiga dels animals”. A part de que ja tenien prous problemes amb el tancament de la gossera, com per afegir-hi ara aquesta altre decisió tan poc conflictiva.
Però desprès de deliberar llargues hores a la terrassa de la Carpeta Moderna, les regidores Iolanda S. i Isabel P. van proposar una alternativa trencadora: fer un ensierru amb les Mulasses!





Així doncs, el dia 6 d’agost, a les 12 del migdia, s’iniciarà l’ensierru a la plaça dels Carros. L’acte continuarà pel carrer St. Sebastià, carrer Caputxins i carrer Comerç, tombarà pel carrer Església fins a la plaça de Sant Antoni, girarà pel carrer de la Bomba i Rambla Principal, i tornarà a tombar pel carrer Francesc Macià per finalitzar a la plaça de la Vila.


Per tots aquests carrers s’hi habilitarà un ambiciós sistema de tanques per evitar que les mulasses es desorientin i creïn el caos pels carrers del centre de la vila, i perque els qui vulguin veure-ho no prenguin mal.


Els pabordes recomanen certa preparació física pels participants i evitar entrar dins al circuït de l’ensierru alcoholitzats o havent consumit algun tòxic, per l’elevat grau de perillositat. Els qui finalment decideixin prendre-hi part caldrà que vagin vestits amb pantalons negres, camisa blanca, i el mocador típic de les mulasses, que es podrà adquirir per un preu simbòlic a la botiga de la Festa Major.



L’anunci de la celebració de l’ensierru ja ha desencadenat les primeres reaccions contràries: s’ha creat un subgrup de l’entitat 'Amics i Protectors del Gats' denominat 'Protectors i Servents de les Mulasses', el qual ha iniciat una campanya de recollida de firmes a través del facebook. Depenent del desenvolupament d’aquesta primera acció no descarten realitzar-ne d’altres, com boicotejar el llançament dels 12 morterets, o una manifestació nudista a la Rambla Principal.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris